PERCHEZITII! Procurorii DIICOT au descins la sediul unei firme de paza si protectie din Resita, administrata in trecut chiar de prefectul judetului Caras-Severin! Prejudiciul in dosar se ridica la peste 6 milioane de euro

miu_ciobanu

Procurorii DIICOT efectueaza, miercuri, perchezitii in 77 de locatii in judetul Caras-Severin si alte judete, intr-un dosar in care ar fi vizati prefectul Nicolae Ciobanu si un sef serviciu ANAF, iar prejudiciul s-ar ridica la aproximativ 6 milioane de euro.


Potrivit unor surse judiciare, cercetarile au loc intr-o cauza de evaziune fiscala in care ar fi implicate 55 de persoane, pe numele carora ar fi fost emise deja mandate de aducere la sediul DIICOT.

Printre persoanele vizate s-ar afla, au precizat sursele, prefectul Nicolae Ciobanu, fata de care ar exista suspiciuni pentru fapte de evaziune in activitati comerciale inainte de a ocupa aceasta pozitie.

Sursele citate au precizat ca se fac perchezitii la o firma de securitate, la care administrator a fost chiar prefectul Ciobanu, intre anii 2010-2012 Acesta facea parte dintr-o retea care se folosea de facturi false pentru a diminua baza de impozitare, in scopul de a plati taxe mai mici la stat. Prefectul din Caras-Severin este acuzat ca in perioada in care conducea firma s-a folosit de metoda ‘Factura’ pentru a insela statul.

Anchetatorii ridica de la aceasta societate documente fiscale si contabile, precum si acte care ar atesta operatiuni comerciale ilicite savarsite in colaborare cu mai multe firme din tara.

0-mike

Este vorba despre Mike Security Group Resita, o firma de paza si protectie aflat in topul national al societatilor de profil.

Infiintata in 2003, firma desfasoara servicii in 23 de judete din tara, dar si in Bucuresti, iar printre clientii de anvergura cu care se mandreste pe pagina de internet ii regasim pe ENEL, Transelectrica, Transgaz, Raiffeisen Bank si alte 10 banci comerciale, Fabrica de bere Heineken Hateg, Mina de aur Brad, Atlasib, Universitatea de stat “Eftimie Murgu”, Liceul Banatului Mntan si Institutul de Proiectari Deva.

Prefectul Nicolae Ciobanu are calitatea de suspect si mandat de aducere, emis pentru ziua de joi. La fel si Felicia Chivu, sef de serviciu in cadrul ANAF. (Gh. Ilas)

Leave a Reply