PROTEST! Studentii basarabeni din Timisoara continua sa-si expuna nemultumirile fata de actualul guvern de la Chisinau! Reprezentantii studentilor de peste Prut au organizat o dezbatere in sala Consiliului Local Timisoara

basarabia1

Studentii basarabeni cauta solutii la Timisoara pentru situatia dificila din Republica Moldova, astfel ca s-au angrenat intr-o dezbatere publica legate de situatia actuala din Republica Moldova!


Manifestarea a fost organizata de Organizatia Studentilor Basarabeni din capitala Banatului in ziua care aminteste de Unirea Principatelor Romane – 24 ianuarie.

Cu acest prilej, in sala Consiliului Local din Timisoara, tinerii si-au expus asteptarile si dorintele vizavi de tot ce se intampla dincolo de Prut si au incercat sa gaseasca solutii la aceste probleme. La o saptamana de la declansarea manifestatiilor din fata Consulatului Onorific al Republicii Moldova la Timisoara, din 17 ianuarie, studentii continua sa-si expuna nemultumirile fata de actualul guvern de la Chisinau si situatia dificila in care se afla tara.

Ei s-au adunat, acum, pentru a identifica mijloace de rezolvare a crizei in care se afla in prezent Republica Moldova. La intalnirea din sala Consiliului Local, tinerii au cautat sa raspunda, pe rand, la intrebarea: „Cu ce pot contribui eu, personal, la solutionarea acestei crize?”.

Alaturi de studentii basarabeni, la aceasta actiune de suflet s-au aflat si cetateni romani care ii sustin pe acesti tineri in demersul lor de a schimba lucrurile la Chisinau.

„Tinerii constientizeaza importanta cunoasterii istoriei, pentru a sti de unde au pornit si a-si fixa unde doresc sa ajunga, astfel legatura dintre Mica Unire de la 1859 si actuala situatie politica aduna oamenii la un loc si le ofera oportunitatea de a schimba lucrurile spre mai bine”, precizeaza reprezentantii Organizatiei Studentilor Basarabeni din Timisoara. (Mara Ion)

Leave a Reply