TRANSFER! Procurorul Lucian Papici a solicitat CSM aprobarea transferului la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara! In continuare, procurorul timisorean este cercetat penal intr-un dosar al DIICOT Hunedoara

papici1

Dupa ce ani de zile a fost unul dintre cei mai importanti cinci oameni din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, procurorul Lucian Papici pare ca nu s-a prea acomodat cu dosarele de mai mica anvergura de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, unde a fost trimis de CSM in urma cu cinci luni.


In 25 august 2015, Sectia pentru procurori a CSM a hotarat incetarea activitatii lui Lucian Papici la DNA, incepand cu 31 august 2015, si continuarea ei la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis.

„Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat incetarea activitatii la Directia Nationala Anticoruptie – Structura centrala, a domnului procuror Papici Lucian Gheorghe, incepand cu data de 31.08.2015. De asemenea, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat continuarea activitatii domnului procuror Papici Lucian Gheorghe la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis (unitate de parchet de la care provine), incepand cu data de 31.08.2015”, a comunicat CSM-ul la data respectiva.

Era de asteptat ca dupa instrumentarea unor dosare gen „Termopanele lui Nastase”, „Caltabosul lui Rems”, „Voicu – Costiniu”, „Examenele INM” si chiar “Referendumul lui Dragnea”, Papici sa nu se acomodeze prea repede cu anchetarea unor sefi de politie acuzati de omor din culpa, vezi cazul comisarului Daniel Disaga de la Politia Orasului Gataia, sau cine stie ce infractiuni de coruptie surprinse in flagrant.

In aceste conditii, Lucian Papici a solicitat CSM aprobarea transferului la o unitate de parchet superioara, respectiv Parchetul Curtii de Apel Timisoara. Solicitarea lui Papici va fi discutata de Sectia pentru procurori a CSM in sedinta din 27 ianuarie 2016, ea figurand la punctul 6 al ordinii de zi.

Reamintim ca, in 2 octombrie 2015, Inalta Curte de Casatie si Justitie a confirmat redeschiderea urmaririi penale fata de Lucian Papici, dispusa prin ordonanta 2303/C/2015 din 2 septembrie 2015 a Procurorului General al Romaniei, Tiberiu Nitu.

Masura a fost luata intr-un dosar al DIICOT Hunedoara, in care Lucian Papici este vizat pentru comiterea infractiunilor de violare a secretului corespondentei si operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Este vorba despre dosarul nr. 2/D/P/2010 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, DIICOT – Serviciul Teritorial Hunedoara, in care, alaturi de Lucian Papici, apare si Andrei Horatiu Ciprian.

Surse judiciare au declarat ca dosarul de la DIICOT Hunedoara ar privi o firma care producea si comercializa softuri spion. Conform acelorasi surse, respectiva societate i-ar fi dat un asemenea soft procurorului Lucian Papici, acesta plantandu-l apoi in telefonul sotiei pentru a o spiona. (Vlad Enciu)

 

 

 

One thought on “TRANSFER! Procurorul Lucian Papici a solicitat CSM aprobarea transferului la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara! In continuare, procurorul timisorean este cercetat penal intr-un dosar al DIICOT Hunedoara

  1. Băsist impuțit!Aşa-i trebuie perversului de Papici.Un caracter de tot rahatul,sluga lui Luluța Kovesi.A făcut numai porcării şi ka Dna.De aia i-au dat cu flit de acolo.Şi el şi dobitocul de Emilian Eva.

Leave a Reply