BREAKING NEWS! Marcajele de la intersectia Pasajului Jiul ar putea sa dispara, dupa ce primarul Nicolae Robu si-a dat seama ca este un invingator     Doi politisti au fost raniti, in Arges, dupa ce autospeciala a fost lovita de un sofer care nu a oprit la semnal    Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, si primarul din Tg. Jiu, Marcel Romanescu, au onorat cu prezenta Balul Gorjenilor din Timisoara    Datorita copy-paste, un complet de la Tribunalul Timis a motivat respingerea unui apel intr-un dosar de amenda pentru alcool la volan cu argumente dintr-un caz de amenda CNADR pentru rovigneta    Amenzi in valoare de peste 2,5 milioane de lei aplicate de politisti din toata tara, sambata, in urma actiunilor pentru prevenirea faptelor antisociale     Primaria Timisoara scoate la concurs 28 de locuri de munca, cu salarii ce pot ajunge si la 6.000 de lei

COMPLICITATI PENALE! Judecatoarea Camelia Bogdan a sesizat DNA-ul in cazul tergiversarii executarii silite a averii mogulului Dan Voiculescu! Procurorii au deschis un dosar in care cerceteaza mai multi functionari ANAF

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

camelia_bogdan

Judecatoarea Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucuresti a sesizat DNA in cazul nerecuperarii prejudiciului de peste 60 de milioane de euro din dosarul ICA – Dan Voiculescu. Judecatoarea este cea care alaturi de colegul ei de de complet, Alexandru Mihalcea, a pronuntat decizia de condamnare a patronului Antenelor la 10 ani de inchisoare si confiscare in dosarul ICA.

Camelia Bogdan este nemultumita ca magistratii de la Tribunalul Bucuresti – instanta de executare a deciziei definitive – au dispus verificari in strainatate doar pentru identificarea averii persoanelor fizice Dan, Camelia si Corina Voiculescu, NU si a averii firmelor al caror beneficiar real ar putea fi familia magnatului.

Potrivit judecatoarei Bogdan, colegii ei de la Tribunal nu au cerut autoritatilor din Cipru identificarea “bunurilor mobile, imobile, conturilor, activelor, actiunilor” firmelor Abacus (Cyprus) Limited, Grivco SRL, Coly Secretarial Limited, Romanian-American Development Company LTD si Crescent Commercial & Maritime (Cyprus) Limited.

In plus, Camelia Bogdan este nemultumita ca raspunsul autoritatilor din Cipru (asa incomplet cum ar fi fost cerut) a fost comunicat de Tribunal lui Dan Voiculescu.

Suspiciunile se adancesc in contextul unor legaturi dintre Voiculescu si familia judecatoarei Laura Andrei, presedintele Tribunalului Bucuresti, potrivit sursei citate. In 2003, notarul Jean Andrei, pe atunci sotul judecatoarei Laura Andrei, a legalizat la sediul Grivco contractul de superficie prin care Voiculescu a dobandit drept de folosinta a terenurilor si cladirilor Institutului de Chimie Alimentara (ICA), privatizat apoi fraudulos.

Reamintim ca, pe 8 august 2014, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat definitiv la 10 ani de inchisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de inchisoare. De asemenea, Sorin Pantis, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de inchisoare, iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de inchisoare.

Judecatorii au mai stabilit ca prejudiciul in acest caz se ridica la 60 de milioane euro si au dispus confiscarea mai multor proprietati, terenuri si imobile apartinand lui Dan Voiculescu, ‘care vor trece in patrimoniul statului libere de orice sarcini’.

Este vorba, printre altele, de imobilul teren intravilan in suprafata de 29.220,03 metri patrati situat in Bucuresti, sector 1, strada Garlei nr.1D si constructiile aferente, precum si de alte doua terenuri si constructiile aferente acestora, in suprafata de 4.457 de mp si, respectiv, 3.000 de mp, ambele situate in Bucuresti, sector 1, strada Garlei, nr. 1B.

anteneJudecatorii au mai decis confiscarea imobilului situat in soseaua Bucuresti – Ploiesti, nr. 25 – 27, sector 1, compus din teren in suprafata de 4.184,41 mp si constructie de 3.140 mp edificata pe o suprafata construita la sol de 1.986,25 mp, care vor trece in patrimoniul statului.

In aceste conditii, procurorii DNA s-au sesizat din oficiu si au deschis un dosar in legatura cu savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul si nerespectarea hotararilor judecatoresti de catre functionari din ANAF si alte institutii, precum si de catre persoane condamnate.

‘Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie s-au sesizat din oficiu cu privire la suspiciunea savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul si nerespectarea hotararilor judecatoresti, de catre functionari publici din cadrul ANAF, al altor institutii si de catre persoane condamnate la pedepse privative de libertate. Acest nou dosar penal s-a constituit in conditiile in care hotarari judecatoresti definitive nu au fost executate sub aspectul recuperarii prejudiciului cauzat bugetului de stat’, se arata intr-un raspuns DNA trimis marti.

Potrivit DNA, o adresa care contine documente referitoare la o executare silita a fost primita si inregistrata la DNA, urmand a fi luata in considerare in dosarul penal. (Vlad Enciu)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: