CAMPANIE! Harta Romaniei interbelice, in fiecare scoala si facultate din Republica Moldova! Actiunea reprezinta o reactie la gestul revoltator a lui Igor Dodon, liderul socialistilor de peste Prut, care a rupt harta Romaniei Mari in plenul Parlamentului Republicii Moldova

harta-rupta

Sute de romani s-au mobilizat si au donat bani pentru a dota 875 de scoli si facultati din Republica Moldova cu cate o harta a Romaniei interbelice,in cadrul campaniei „Dupa harta si rasplata”, demarata de Platforma Unionista Actiunea 2012.


Aceasta campanie reprezinta reactia unionistilor la gestul revoltator al socialistilor, condusi de Igor Dodon, care au rupt harta Romaniei Mari in plenul Parlamentului Republicii Moldova. Pentru ca proiectul sa se incheie cu succes si pentru ca adevarul istoric sa ajunga in fiecare institutie de invatamant de peste Prut mai este nevoie de contributie financiara pentru inca 180 de harti.

„Le multumim celor care au raspuns apelului nostru de a duce mesajul Romaniei in fiecare scoala din Republica Moldova si ii indemnam si pe cei care afla acum de aceasta campanie sa contribuie pentru cele 180 de institutii care inca nu beneficiaza de o harta a Romaniei interbelice. Fiecare gest conteaza, iar inversunarea oponentilor Unirii demonstreaza ca acestia se tem si recunosc impactul puternic al curentului unionist in randul populatiei”, a declarat Madalina Hrituleac, secretar general al Platformei Unioniste Actiunea 2012.

harta1

De amintit ca, in ziua de 1 decembrie, 450 de licee din stanga Prutului au primit harti, drapelul Romaniei si panglica tricolora, intr-un proiect desfasurat in parteneriat cu Ministerul Educatiei de la Chisinau.

De atunci, cererea inregistrata la nivelul scolilor si la nivelul universitatilor a fost foarte mare.

Donatiile pentru harti se pot face la adresa http://actiunea2012.ro/doneaza-3 , folosind cardul PayPal sau transferul bancar, cu mentiunea „DONEZ O HARTA”.  De asemenea, donatiile pot fi preluate de coordonatorii departamentului financiar aflati la sediul din Bucuresti; persoana de contact – Olga (telefon: 0742/811427).

Leave a Reply