BREAKING NEWS! Parchetul Militar din Timisoara a preluat dosarul politistilor si jandarmilor acuzati ca au batut si bagat in spital doi tineri    O familie din Satu Mare - sot, sotie si soacra - a fost ucisa in propria casa; barbatul dadea bani cu camata si se presupune ca ucigasul ar fi un debitor    Un student de la Agronomie, batut de un coleg de camin cu un box metalic    Sistemul de trafic management implementat pe strazile Timisoarei, la un pas de colaps, dupa ce CL nu a aprobat bugetul pentru mentenanta    Un student din Maroc a simulat un accident pe o trecere de pietoni din Timisoara pentru a face rost de bani sa plece acasa    Cel putin 155 de morti si 120 de raniti intr-un atac terorist cu bomba la o moschee din Peninsula Sinai, in Egipt

TENTATIVA DE EMIGRARE! Un fost primar din Timis, prins la Vama Cenad in timp ce incerca sa fuga din Romania! Acesta era condamnat la 7 ani de inchisoare pentru fraudarea fondurilor europene, iar fiica sa la 3 ani de detentie

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

catuse1

Fostul primar PDL din Tormac, Aurica Baran, si fiica lui, Carmina Diana, condamnati la 7, respectiv 3 ani de inchisoare pentru fraudarea fondurilor europene, au incercat sa fuga din Romania, dar au fost prinsi, joi seara, la Punctul de trecere a frontierei Cenad.

“Joi, in jurul orei 17.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, judetul Timis, s-au prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera, pe sensul de iesire din tara, doi cetateni romani, B. Aurica si B. Diana, in varsta de 53, respectiv 26 de ani, domiciliati pe raza judetului Timis. Cu ocazia efectuarii controlului specific, politistii de frontiera au constatat ca persoanele in cauza, tata si fiica, figurau in bazele de date ca fiind urmarite in vederea arestarii, alerta introdusa de autoritatile romane in data de 04.02.2016. Acestia aveau de executat pedepse cu inchisoarea de 7, respectiv 3 ani, pentru savarsirea mai multor infractiuni, respectiv tentativa de inselaciune, fals intelectual, instigare la fals intelectual, complicitate la fals in inscrisuri oficiale, complicitate la folosirea cu rea credinta de documente ori declaratii false”, a declarat Roxana Costache, purtatoarea de cuvant a Politiei de Frontiera Timis.

Ancheta in acest caz  a pornit in urma unui control al Curtii de Conturi, efectuat in 2012. Pe langa un prejudiciu de peste 740.000 de lei la bugetul local, cauzat prin false deconturi, auditorii au mai stabilit ca Aurica Baran a incasat de la APIA, in numele fiicei sale, fara drept, folosind documente false, subventii consistente.

In rechizitoriul procurorului DNA se arata ca  fostul primar a depus la APIA – Centrul Local Deta, jud. Timis, pe numele fiicei lui, Baran Carmina-Diana, un numar de 3 cereri de plata pentru schemele de sprijin pe suprafata, pe anii 2011, 2012 si 2013, in care scop, pentru a crea reprezentarea dreptului de folosinta si a folosintei efective a terenurilor declarate, s-a folosit cu rea credinta de documente false sau continand date nereale, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept a fondurilor financiare cu titlu de plati pe suprafata – SAPS, in suma totala de 180.691,70 lei, aferenta celor 3 campanii, alocata din bugetul general al Uniunii Europene”.

Aurica si Diana Baran au plecat de acasa imediat dupa ce au aflat sentinta definitiva a Curtii de Apel Timisoara, prin care a fost mentinuta decizia din octombrie a Tribunalului Timis.

Cei doi aveau asupra lor pasapoarte noi si au sustinut ca nu stiau de sentinta si ca plecau sa viziteze niste rude. Cei doi au fost preluati de cei de la compartimentul urmariti din Politia Timis si dusi, sub escorta, la Penitenciarul de Maxima Siguranta Arad, pentru ispasirea pedepsei. (V.E.)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: