BREAKING NEWS! Mihai Tudose a demisionat din functia de premier, dupa retragerea sprijinului politic de catre PSD, aducand tara in pragul alegerilor anticipate    Martorul-cheie din dosarul de coruptie in care este cercetat fostul inspector sef al IPJ Timis, Sorin Munteanu, va fi audiat, marti, la DNA     In emisiunea Bursa afacerilor de astazi, de la ora 19, la TV Europa Nova, vor fi prezentate imagini cu agresarea violenta a doi tineri nevinovati de catre politisti, la Urseni     Judecatoarea Lavinia Cotofana, de la Judecatoria Arad, a atacat in instanta decretul prezidential de excludere din magistratura    Politia Locala Timisoara a descoperit ca aproape jumatate dintre societatile comerciale din zona Pietei Aurora functioneaza in ilegalitate    Creditorii firmei Norad Timisoara, apartinand italianului Carlo Marchegiano, intrata in insolventa, se pot inscrie la masa credala doar pana la termenul din 22 ianuarie 2018

AVELO BAHTALO! Liderii tiganilor din Parlamentul Romaniei ar putea fi arestati intr-un dosar cu deturnari de fonduri europene! Deputatii Nicolae Paun si Madalin Voicu trebuie sa restituie UE aproape 6 milioane de euro

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

nicolae-paun-madalin-voicu

Doi dintre liderii comunitatii tiganesti din Romania, deputatul Nicolae Paul, presedintele  Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, si Madalin Voicu, deputat in Parlamentul Romaniei, vor ajunge in fata judecatorilor instantei supreme cu propunere de arestare preventiva, fiind acuzati de savarsirea mai multor infractiuni, printre care deturnare de fonduri europene, spalare de bani, trafic de influenta, fals in declaratii, dar si influentare a declaratiilor unor martori din dosar.

Conform procurorilor anticoruptie, in perioada 2010 – 2013, la initiativa Asociatiei Partida Romilor „Pro Europa”, al carei presedinte este deputatul Nicolae Paun, in toate judetele Romaniei s-a derulat proiectul „Antreprenoriatul social, o sansa pentru comunitatile de romi”, cu finantare din fonduri europene. Prin implementarea proiectului se urmareau mai multe aspecte, printre care crearea a 200 de noi locuri de munca si implicarea, in initiative de antreprenoriat social, a unui numar de peste 3.000 de persoane provenite din grupuri defavorizate.

In momentul semnarii contractului, deputatul Paun Nicolae a impus fiecarui angajat din cadrul proiectului ca, din salariul primit, sa vireze 5% sub forma de donatie organizatiei Asociatia Partida Romilor „Pro Europa”. Astfel, in contul detinut de Asociatia Partida Romilor „Pro – Europa”, in perioada 27.09.2010 – 19.12.2013 au fost efectuate donatii in suma totala de 428.307,11 lei.

In conditiile in care banii au fost folositi doar pentru plata salariilor si a colaboratorilor, iar la cursurile de pregatire organizate la doua hoteluri din Sinaia au participat doar 163 de persoane existente in Registrul grupului tinta format din 3.296 persoane, a rezultat ca sumele acordate proiectului sunt neeligibile, creandu-se un prejudiciu in suma totala de 12.384.208,72 lei.

Un alt proiect derulat de Asociatia Partida Romilor Pro Europa, care a avut ca grup tinta 3.000 de someri, a fost la fel de defectuos implementat, fiind platite cu sume cuprinse intre 300 si 600 de lei persoane care nu au participat la cursuri, motiv pentru care banii alocati proiectului au fost considerati neeligibili. Prejudiciul creat a fost in suma totala de 14.866.500 lei.

“In perioada 2011-2015, in calitate de presedinte al Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, Paun Nicolae a platit, lunar, sume de bani fixe in cuantum total de 217.300 lei, deputatului Madalin Voicu si a asigurat un salariu unei persoane din familia acestuia (fara nicio contraprestatie), in cadrul unuia din proiectele derulate de Asociatia Partida Romilor. Aceste foloase au fost oferite pentru ca deputatul Madalin Voicu sa intervina la functionari si demnitari, interventii concretizate in contextul validarii proiectelor cu finantare europeana, in contextul promovarii unui proiect de lege privind amnistia contributiei de asigurari de sanatate pentru anumite categorii de persoane fizice si in legatura cu neincasarea, de catre ANAF, a sumelor aferente deciziilor de impunere emise catre persoanele angajate, in mod fictiv, in cadrul Partidei Romilor Pro Europa”, acuza procurorii DNA, cu mentiunea ca aceste sume nu au fost trecute in declaratia de avere de catre Madalin Voicu.

In aceste conditii, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a transmis Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cererea si referatul intocmit in cauza, in vederea sesizarii ministrului Justitiei pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea retinerii si a arestarii preventive a deputatilor. (V.E.)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: