ROBA PENALA! Avocat din Baroul Bota Timis, trimis in judecata pentru inselaciune si exercitarea fara drept a unei profesii! Claudia Reteanu a facut parte din grupul celor 56 de avocati clandestini reclamati la parchet de conducerea Baroului Timis

reteanu

Procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au dispus trimiterea in judecata a inculpatei Reteanu Claudia, avocat in baroul neconstitutional, sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune si exercitarea fara drept a unei profesii.


Probele administrate in cauza in cursul urmaririi penale au relevat faptul ca femeia si-a arogat calitatea de avocat si a incheiat mai multe contracte de asistenta juridica, fara sa fie inscrisa pe tabloul avocatilor din Baroul Timis.

“Inculpata  Reteanu Claudia, la data de 03.10.2013, a indus in eroare partea civila, SC E.T. SRL, prin prezentarea ca avocat in Baroul Timis, si a determinat-o sa incheie un contract de asistenta juridica, prin care se obliga la prestarea unor servicii de asistenta juridica in calitate de avocat, obtinand astfel, pentru sine, un folos material injust (contravaloarea serviciilor prestate in baza contractului) concomitent cu  o paguba in patrimoniul partii civile in cuantum de 1.400 lei. De asemenea, inculpata Reteanu Claudia, in perioada 03.10.2013 – 09.10.2013 a desfasurat fara drept, in alte conditii decat cele legale, activitati specifice profesiei de avocat, constand in incheierea unui contract de asistenta juridica si a imputernicirii avocatiale aferente, formularea si depunerea in aceasta calitate a unei cereri de chemare in judecata inregistrata la Judecatoria Timisoara”, se mentioneaza in rechizitoriul cauzei.

De altfel, Claudia Reteanu se recomanda si pe site-urile de specialitate de pe internet ca fiind avocat specializat in Dreptul familiei, Dreptul Transporturilor si Drept international privat.

Reamintim ca, in 2010, fostul decan al Baroului Timis, Lazar Gruneantu, a sesizat DIICOT Timisoara cu o plangere in care solicita tragerea la raspundere penala a 56 de persoane din baroul paralel, asa-numitul Barou Bota, pentru exercitarea fara drept a unei profesii, uzurparea de calitati oficiale si constituirea unui grup infractional organizat. Printre aceste persoane era mentionata si Claudia Reteanu.

Dupa ce, in 19.08.2010, DIICOT a dispus neinceperea urmaririi penale pentru constituirea unui grup infractional organizat, a declinat competenta de solutionare catre Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara. In data de 14.02.2014, prin ordonanta 4070/P/2010, procurorul Adrian Grecu a dispus clasarea cauzei privind savarsirea infractiunilor de exercitarea fara drept a unei profesii, complicitate la exercitarea fara drept a unei profesii si uzurparea de calitati oficiale, iar in 08.04.2014, prim-procurorul Chivu Claudia Irina a respins plangerile formulate de inculpatii Marius Gentimir si Ana Cismaru impotriva ordonantei de clasare. (G.I.)

 

Leave a Reply