URMARIT PENAL! Jandarmul care n-a intervenit in timp ce un interlop snopea in bataie o salvamontista, in statiunea Straja, s-a ales cu dosar penal! Parchetul Militar Timisoara a inceput urmarirea penala pentru abuz in serviciu

jandarm montan

Desi se afla in timpul liber, jandarmul care a asistat pasiv la agresarea violenta a unei tinere salvamontiste, intr-un club din statiunea Straja, va suporta rigorile legii penale.


Procurorii Parchetului Militar Timisoara au decis sa inceapa urmarirea penala fata de subofiterul Sorin Moldovan, de la Inspectoratul de Jandarmi Judetean Hunedoara, sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu.

„S-a decis inceperea urmarii penale in acest caz. Cel mai probabil saptamana viitoare jandarmul va fi citat, si urmeaza sa fie audiat la Parchetul Militar Timisoara. Probabil la audieri va ajunge si victima”, a declarat prim-adjunctul procurorului-sef al Parchetului Militar Timisoara, Catalin Pitu.

Magistratii considera ca in acest caz exista anumite circumstante agravante, intrucat jandarmul se afla chiar la masa cu interlopul Sorin Palesica, cel care a lovit-o cu pumnul in plina figura pe Miruna Inel, si a refuzat sa intervina in apararea tinerei salvamontiste.

Este posibil ca subofiterul, care are o vechime de peste 10 ani ca jandarm montan, sa fi evitat interventia, intrucat, in 2004, in timp ce participa la aplanarea unui scandal, tot in statiunea Straja, a fost ranit cu un ciob de sticla in zona gatului.

Agresorul Sorin Palesica a fost arestat pentru 30 de zile, iar instantele de judecata au respins cererile sale de inlocuire a masurii preventive. (V.E.)

Leave a Reply