RECHIZITORIU! Pasagerul violent care a provocat aterizarea fortata a unei aeronave pe Aeroportul International Timisoara, trimis in judecata! Eduard Marcopol se intorcea de la Bruxelles si s-a enervat pentru ca nu a fost servit cu alcool

aterizare fortata

Procurorii din cadrul Parchetului de pe  langa Curtea de Apel Timisoara  au finalizat urmarirea penala si au dispus trimiterea in judecata a inculpatului Eduard Leonard Marcopol, 41 de ani, din Braila, acuzat de comiterea infractiunii de savarsire de acte de violenta psihica si fizica asupra unor persoane si asupra personalului navigant, aflate la bordul unei aeronave civile in zbor.


In rechizitoriul intocmit in cauza, procurorii au descris comporamentul inculpatului intr-o aeronava cu destinatia Bruxelles.

In data de 27.08.2015, ora 18,35, inculpatul s-a imbarcat la Bruxelles, intr-o aeronava cu destinatia Otopeni-Bucuresti. In timpul zborului, cand personalul navigant a servit mancare si bauturi, acesta a devenit recalcitrant si a adresat insotitoarelor de bord si altor pasageri din aeronava insulte si amenintari. De asemenea, dupa refuzul unei insotitoare de bord  de a-l servi cu alcool, inculpatul a devenit agresiv cu aceasta, comitand acte de violenta fizica asupra ei.

Comportamentul agresiv si amenintator al inculpatului la bordul aeronavei a fost de natura sa puna in pericol siguranta pasagerilor si a zborului astfel ca,  la ora 22,30, comandantul aeronavei a aterizat fortat pe aeroportul „Traian Vuia” din Timisoara, unde inculpatul a fost debarcat cu ajutorul organelor politiei de frontiera.

Paguba creata companiei aeriene prin aterizarea fortata a aeronavei este in suma de 10.000 euro, suma cu care aceasta s-a constituit parte civila in cauza.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Judecatoriei Timișoara.

Reamintim ca, in decembrie 2014, in urma unei anchete a procurorilor DIICOT, Eduard Marcopol a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare pentru implicare in traficul de droguri si etnobotanice. (G.I.)

Leave a Reply