ECO-INOVARE! Expertii Asociatiei Genoveze pentru Promovarea Economiei Circulare din Elvetia tin cursuri la Timisoara! Proiectul EcoPartner vizeaza implementarea eco-inovarii la nivel national (P)

Eco_Partner

Centrul National pentru Productie si Consum Durabile gazduieste, in aceste zile, un training in domeniul eco-inovarii, care are ca scop cresterea capacitatii institutiilor si expertilor din Romania de a furniza servicii in acest sens si de a promova conditii cadru adecvate.


Programul educational, derulat in cadrul proiectului EcoPartner, se desfasoara la Timisoara, in doua etape: primul modul are loc in perioada 22-24 februarie 2016, iar cel de-al doilea va fi programat pentru luna iunie 2016.

Cursul gratuit este sustinut de catre expertii Asociatiei Genoveze pentru Promovarea Economiei Circulare din Elvetia, AGEDEVE. Candidatii eligibili trebuie sa detina cunostinte si experienta in domenii similare, respectiv management de mediu, eficienta consumului de resurse/energie, managementul deseurilor, industrie verde, LCA, sa aiba studii superioare si sa cunoasca limba engleza.

In cadrul aceluiasi proiect, EcoPartner, la sfarsitul lunii trecute a avut loc prima intalnire a membrilor Clubului Verde al Antreprenorilor. Tema abordata, „Profilul de mediu al companiei”, a prilejuit o serie de dezbateri despre problemele legate de utilizarea resurselor si poluare, despre ce reprezinta conceptul RECP (Resurse Eficiente si Productie mai Curata) si care sunt beneficiile adoptarii unor practici noi pentru eficientizarea resurselor.

Discutiile au fost insotite si de un exercitiu practic de evaluare a companiilor participante.

Intalnirea i-a ajutat pe membrii clubului sa faca primii pasi catre eficientizarea resurselor: recunoasterea faptului ca este loc pentru imbunatatire, in special pentru reducerea costurilor companiilor, a riscurilor si a impactului asupra mediului.

Leave a Reply