BANCI INSELATE! Procurorii timisoreni au trimis in judecata un inculpat care a reusit sa insele vigilenta mai multor banci! Acesta a furnizat brokerilor date nereale pentru falsificarea unor adeverinte de venit

coruptie_justitie

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara au finalizat urmarirea penala si au dispus trimiterea in judecata a inculpatului Nelu Zaberca, acuzat de savarsirea infractiunilor de inselaciune (5 fapte), instigare la inselaciune (2 fapte) si fals in inscrisuri sub semnatura privata (4 fapte).


In rechizitoriul intocmit in cauza, procurorii au retinut urmatoarea situatie de fapt: In perioada septembrie 2007 – noiembrie 2008, inculpatul a contribuit la completarea in fals a unor adeverinte de venit, prin furnizarea catre brokerii care le-au completat a unor date nereale si prin aplicarea stampilei societatii, folosind ulterior aceste adeverinte false la unitatile bancare, in scopul inducerii in eroare a functionarilor cu privire la solvabilitatea sa si obtinerii unor imprumuturi, care ulterior nu au mai fost restituite.

Paguba totala creata unitatilor bancare prin activitatea infractionala a inculpatului este de aproximativ 80.000 lei.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Judecatoriei Moldova-Noua. (M.I.)

Leave a Reply