CONFORT PENAL! Fostul ministru de Interne s-a autodotat cu un Audi A8 de aproape 100.000 de euro! “Achizitionarea masinilor din fondurile operative ale MAI, strict legata de folosirea lor in urmarirea infractiunilor de coruptie”, stipuleaza legea

Gabriel_Oprea

Procurorii anticoruptie au solicitat Parlamentului ridicarea imunitatii fostului vicepremier Gabriel Oprea, intr-un al doilea dosar de coruptie, in care este acuzat ca si-a cumparat, din fondurile ministerului, o limuzina Audi A8 pentru confortul personal. Oprea este vizat de acuzatia de abuz in serviciu, in dosarul in care, deja, a fost pus sub urmarire penala fostul sef al DIPI, serviciul secret al MAI, chestorul Gheorghe Nicolae.


Solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie referitoare la efectuarea urmaririi penale fata de Oprea Gabriel, senator, la data faptei detinand si o functie ministeriala, are in vedere imprejurarea ca, in acest moment, exista aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ce contureaza urmatoarea stare de fapt:

La data de 13 iulie 2015, Oprea Gabriel, in calitate de ministru de Interne si ordonator de credite, cu ajutorul suspectilor Nicolae Gheorghe, secretar de stat in cadrul Departamentului de Informatii si Protectie Interna si Pavel Gabriel-Nicolae, sef al serviciului juridic, a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale acestei structuri de politie si a aprobat achizitia unui autoturism Audi A8 in scopul declarat al asigurarii protectiei demnitarilor.

Acest lucru s-a realizat cu incalcarea prevederilor legale care limiteaza achizitionarea autovehiculelor din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne, strict la situatii legate de folosirea lor in activitati de urmarire penala a infractiunilor de coruptie.

Ca urmare a incalcarii atributiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei.

In perioada 21 august – octombrie 2015, ministrul de Interne a beneficiat de folosinta exclusiva a autoturismului Audi A8, achizitionat in modalitatea de mai sus. (V.E.)

Leave a Reply