EXCLUSIV! Clubul Sportiv Municipal Timisoara ar putea fi chemat in judecata pentru plata unei datorii! Debitul de peste 20.000 de lei este reclamat de o agentie imobiliara, care a inchiriat apartamente pentru baschetbalisti

baschetTm

Abia infiintat pentru salvarea sportului timisorean de la faliment, Clubul Sportiv Municipal Timisoara are toate „sansele” sa ajunga in fata instantelor de judecata, unde va fi citat pentru solutionarea unui litigiu financiar cu o agentie imobiliara din oras.


Totodata, cativa componenti ai echipei de baschet BC Timisoara, care anul trecut au castigat Cupa Romaniei, ar putea fi evacuati din apartamentele inchiriate de club, in conditiile in care datoriile sportivilor catre proprietarii locuintelor, asociatiile de locatari si furnizorii de servicii sunt achitate de proprietara agentiei imobiliare, care avertizeaza ca nu mai este dispusa sa faca acest lucru.

„Chiriile si cheltuielile de intretinere nu au mai fost achitate de club din luna octombrie 2015! Am fost nevoita sa aduc bani de acasa pentru a plati aceste datorii, pentru ca proprietarii apartamentelor inchiriate clubului isi voiau banii! Am facut tot felul de adrese catre club, am vorbit cu responsabilii de acolo, ne tot duc cu vorba, de aceea cred ca vom apela la instantele de judecata. Stiu ca au fost probleme financiare la club, am inteles si eforturile pentru salvarea sportului timisorean, infiintarea noii structuri organizatorice, insa nu putem fi transformati in sponsori ai echipei de baschet. Datoriile au ajuns la peste 20.000 de lei!”, reclama Nicoleta Pop, patroana firmei Cartier RHM Timisoara.

De cealalta parte, presedintele Clubului Sportiv Municipal Timisoara, Radu Toanca, spune ca are toata disponibilitatea de a achita aceasta datorie, insa doar cea restanta de la data infiintarii noului club.

„Am discutat cu doamna de la agentia imobiliara, am stabilit ca vom plati datoriile de la baschet, insa doar facturile restante de la data infiintarii noii structuri sportive. Nu putem face plati retroactive, legea nu ne da voie! Pentru recuperarea sumelor restante din perioada anterioara infiintarii CSM,va trebui sa faca demersuri pe langa vechii conducatori, cei care au ignorat acea obligatie de plata. De asemenea, pentru virarea banilor, in ceea ce ne priveste, agentia imobiliara va trebui sa ne puna la dispozitie un cont de trezorarie, pentru ca vorbim despre bani publici, cu socoteli foarte stricte”, ne-a declarat Radu Toanca.

In conditiile in care fostul presedinte al BC Timisoara, Leontin De Mayo, a reclamat, in a doua jumatate a anului trecut, taierea finantarii echipei de catre Primaria Timisoara, ca urmare a unor controale a Curtii de Conturi, este pobil ca, pana la urma, rezolvarea partiala a litigiului cu agentia Cartier sa treaca in responsabilitatea edililor sefi ai orasului. (Gh. Ilas)

UPDATE: La putin timp de la publicarea articolului, presedintele CSM Timisoara, Radu Toanca, ne-a comunicat ca acest litigiu a fost stins! “Am virat, deja, o mare parte din suma restanta in contul de Trezorarie deschis de agentia imobiliara! Poate inca n-au verificat, dar banii trebuie sa fi intrat! A ramas neachitata datoria pe o singura luna, inainte de infiintarea clubului, insa cautam solutii pentru a stinge si acel rest de debit. In consecinta, nu mai sunt probleme cu chiriile la baschet sau la alta sectie, totul revine, incet, la normal”…  

Leave a Reply