BREAKING NEWS! Un maior din cadrul SRI Arad, arestat preventiv intr-un dosar de trafic de droguri instrumentat de procurorii DIICOT    Directorul Politiei Locale Timisoara, Dorel Cojan, care cumuleaza salariul de functionar public cu pensia MAI, a avut anul trecut venituri de aproape 150.000 de lei     Tribunalul Timis a emis un mandat de arestare pe 30 de zile pentru Vajna Franz, acuzat de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte    Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au decis cercetarea in libertate a lui Fercovici Ciprian, acuzat de comiterea a doua fapte de violare de domiciliu    Pasagerul cu numarul 1.000.000, primit cu sampanie pe Aeroportul International Timisoara    Atentate teroriste soldate cu morti si raniti in Spania, Rusia, Finlanda si Australia, agresorii folosind masini sau arme albe

LIBERARE! Directorul Penitenciarului Timisoara, chestorul Ioan Bala, a iesit la pensie! La petrecerea de ramas bun au participat peste 350 de persoane, fosti subalterni si prieteni

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

ioan-bala22

Dupa o cariera de exceptie la conducerea Penitenciarului Timisoara, care a inclus si un mandat nefinalizat in fruntea Administratiei Nationale a Penitenciarelor, chestorul Ioan Bala a decis sa iasa la pensie.

La petrecerea de ramas bun organizata, sambata, la un restaurant select din orasul de pe Bega au participat peste 350 de persoane, fosti subalterni, prieteni si colaboratori, multi dintre invitati exprimandu-si nedumerirea fata de decizia intempestiva a chestorului de a-si intrerupe definitiv cariera de conducator al unuia dintre cele mai sigure penitenciare din tara.

De fapt, ideea plecarii din sistem a “incoltit” in mintea lui Ioan Bala in vara anului 2012, dupa ce a fost demis abuziv din fruntea Administratiei Nationale a Penitenciarelor, ca urmare a unei declaratii de presa redata eronat de jurnalisti.

“Am fost demis la o ora si jumatate dupa ce am facut o declaratie de presa, fara nici o cercetare prealabila! Mandatul meu ar mai fi avut inca 4 luni, pentru ca luasem un concurs pentru un mandat pe 4 ani. Maniera in care am fost demis a fost una lipsita de fairplay, in conditiile in care totul s-a bazat pe o declaratie de presa facuta de niste corespondenti de la Vaslui care au confundat grupurile de crima organizata cu niste organizatii teroriste. Ei au interpretat declaratia mea ca am prevenit unele atacuri din partea unor structuri de crima organizata si au spus ca exista un iminent pericol de atac asupra tuturor penitenciarelor din Romania din partea unor grupari teroriste care misunau in jurul fiecarei unitati!”, a declarat, revoltat, Ioan Bala, pentru Opinia Timisoarei, dupa ce a fost demis si trimis inapoi la conducerea Penitenciarului Timisoara.

Alexeev

In speranta ca justitia ii va face dreptate, Ioan Bala a atacat decizia de demitere in instanta, insa Curtea de Apel Bucuresti i-a respins cererea de reabilitare. In aceste conditii, chestorul de penitenciare a acuzat nedreptatea ce i s-a facut, iar la implinirea stagiului minim necesar iesirii la pensie, a si facut raportul de plecare din sistem. In timpul mandatului sau, care a avut o durata de aproape 20 de ani, Ioan Bala a transformat Penitenciarul Timisoara intr-un autentic “colegiu” american, cu exercitii de aerobic conduse de o vedeta Playboy, respectiv Brigitte Sfat, actuala sotie a lui Ilie Nastase, salon de coafura, revista lunara, studio TV cu receptie in toate camerele de detinere, cumparaturi online cu cardul, campionat de fotbal, partener al festivalului de muzica Plai, dar si vernisaje si lansari de carte intr-o celebra cafenea culturala timisoreana.

“Privarea de libertate, ca orice experienta umana, schimba pe toata lumea, inclusiv pe noi, dar trebuie sa gasim metodele adecvate, astfel incat cele pozitive sa poata prevala. De altfel, chiar in legislatie se stipuleaza ca inchisoarea este o pedeapsa privativa de libertate, nu generatoare de suplicii care sa dezarmeze preventiv potentialii infractori”, a declarat, la un moment dat, Ioan Bala, iar aceste principii chiar s-au regasit in politica sa manageriala.

Ioan Bala s-a nascut in 1962 in judetul Mures si este absolvent a trei institutii de invatamant superior: Academia de Politie din Bucuresti, Facultatea de Drept din Cluj si Facultatea de Sociologie din Timisoara.

Este doctor in Stiinte penale al Facultatii de Drept din din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara.

Deocamdata, pana la organizarea unui concurs pentru ocuparea functiei vacantate de Ioan Bala, la conducerea Penitenciarului Timisoara a fost delegat comisarul sef Georgica Alexeev. Acesta si-a anuntat subalternii, deja, ca urmeaza o perioada grea, fara niciun fel de concesii, de aceea a recomandat tuturor celor ce indeplinesc conditiile legale sa se pensionarea grabnic…  (Gh. Ilas)

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

3 Responses to LIBERARE! Directorul Penitenciarului Timisoara, chestorul Ioan Bala, a iesit la pensie! La petrecerea de ramas bun au participat peste 350 de persoane, fosti subalterni si prieteni

  1. luigi says:

    Ioan Bala, the big boss in jail! Kiss your hand! I said!

  2. helioglobalus says:

    Ştie el de ce a ieşit, dacă mai stătea îl arestau ca pe un infractor ordinar, ceea ce şi este!

  3. yyyyzz says:

    Nici cu Alexeev nu mi-e rusine! Lupul paznic la oi! Asta trebuie sa stea in spatele gratiilor nu in fata lor!

Leave a Reply

%d bloggers like this: