NOI ACUZATII! Liderul tiganilor din Parlamentul Romaniei este acuzat si de evaziune fiscala! Nicolae Paun ar fi achizitionat terenuri la suprapret pentru a diminua impozitele datorate statului

nicolae-paun-madalin-voicu

Directia Nationala Anticoruptie a dispus extinderea urmaririi penale fata de deputatul Nicolae Paun, presedinte al Asociatiei Partida Romilor “Pro Europa”, pentru alte doua infractiuni, printre care evaziune fiscala. Deputatul este acuzat ca prin intermediul firmei Niky Scorpion SRL ar fi cumparat terenuri la pret supraevaluat, majorand cheltuielile societatii pentru a diminua impozitele datorate statului.


Astfel, in perioada 2004 – 2014, prin intermediul SC Niky Scorpion Alcom SRL si in dauna intereselor firmei, Nicolae Paun ar fi efectuat o serie de tranzactii imobiliare constand in cumpararea si vanzarea succesiva a doua terenuri, unul situat in Bucuresti, iar celalalt in judetul Ilfov, fara a avea o justificare economica.

In ordonanta prin care s-a dispus extinderea urmaririi penale fata de suspectii anterior mentionati se mentioneaza ca, in final, aceste terenuri au fost achizitionate de suspect la preturi mai mari decat preturile la care fusesera vandute anterior: terenul din Bucuresti la un pret 10 ori mai mare decat pretul de vanzare, iar terenul din judetul Ilfov la un pret de peste aproape 3 ori mai mare. In acest fel, prin plata unor preturi nereale supraevaluate de 10,48 ori, respectiv 2,77 ori aferente achizitiei de terenuri, au fost majorate cheltuielile societatii Niky Scorpion Alcom, in scopul diminuarii masei impozabile si, in consecinta, a impozitelor datorate bugetului de stat.

Ca urmare acestor operatiuni, creditul societatii SC Niky Scorpion Alcom SRL a fost diminuat cu suma totala de 3.220.000 lei.

Reamintim ca procurorii DNA au cerut in data de 10 februarie arestarea deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun, acuzati de o serie de infractiuni, printre care deturnare de fonduri, trafic de influenta si spalare de bani, in calitate de membri in conducerea Asociatiei Partida Romilor Pro Europa. Prejudiciul in dosar se ridica la 28 milioane lei.

Madalin Voicu a fost salvat, miercurea trecuta, de deputati “din simpatie” de la arestarea preventiva, iar in cazul lui Nicolae Paun, deputatii au incuviintat doar retinerea. Votul pentru arestarea preventiva s-a amanat pe miercurea aceasta, din lipsa de cvorum. (V.E.)

Leave a Reply