BREAKING NEWS! La Spitalul de Psihiatrie din Jebel sunt reclamate o serie de aranjamente pentru castigarea concursului de manager de catre medicul sarb Mihajloviċ Vidosav     Consilierii judeteni din Timis au votat si semnat, in unanimitate, declaratia simbolica de reunire a Republicii Moldova cu Romania    Un student din Timisoara a distrus nu mai putin de 26 de ghivece ornamentale de pe Podul Michelangelo, convins ca un dosar penal pentru distrugere ii va aduce noroc    Viceprimarul Timisoarei, Dan Diaconu, a castigat procesul cu Agenția Nationala de Integritate, dupa trei ani de procese in care a contestat decizia ca ar fi fost incompatibil     Comandantul Jandarmeriei Romane, colonelul Sebastian Cucos, a cerut verificarea de urgenta a imprejurarilor in care o persoana surdo-muta a fost amendata pentru tulburarea linistii si ordinii publice la Congresul PSD    Brindusa Armanca despre difuzarea interviului cu Sebastian Ghita: "TVR a comis un abuz de incredere, folosind canalul public in favoarea infractorilor politici si in afara interesului public"

ASCUNZATORI PENALE! In puscarii ajung diverse obiecte interzise, ascunse in cele mai neasteptate locuri! Cartele SIM in sarmale, telefoane mobile in conserve de sunca sau pastile stupefiante in oala de untura cu carnati!

telefoane in sticle de suc

Directorul Administratiei Nationale a Penitenciarelor a dezvaluit, in contextul unei dezbateri despre conditiile de detentie din penitenciarele, ca rudele si prietenii detinutilor gasesc metode tot mai inventive pentru introducerea de obiecte interzise in unitatile de detinere.

“Am gasit 100 de SIM-uri in sarmale si telefoane mobile in mingi desumflate” a precizat Catalin Bejan.

De altfel, ultima statistica exotica a obiectelor interzise depistate in posesia detinutilor sau a pachetelor in care se disimuleaza aceste obiecte, descoperite cu ocazia unor controale inopinate, i-au socat de-a binelea pe directorii de penitenciare. Spre exemplu, la Penitenciarul Timisoara, in urma unui asemenea control, au fost descoperite 31 de cutite, 18 foarfeci, cozi de linguri ascutite si surubelnite, dar si nenumarate telefoane mobile si cartele SIM.

In mai multe unitati de detinere din tara au fost depistate obiecte interzise ascunse in cele mai neasteptate locuri. Astfel, la Penitenciarul Giurgiu au fost descoperite sapte telefoane mobile disimulate in doua conserve de sunca sigilate, la Penitenciarul Baia Mare, intr-un recipient de plastic in care se afla untura si carnati, au fost gasite 10 folii cu pastile din categoria stupefiantelor, iar in alte penitenciare au fost “interceptate” pachete cu mancare in care se aflau cartele SIM ascunse in mere, reviste si zarzavaturi, droguri ascunse in mezeluri, telefoane mobile ascunse in sticle de suc si chiar 86 de cartele SIM ascunse in intariturile unei genti de voiaj.

“Introducerea in penitenciar, in mod ilicit, a bunurilor si obiectelor interzise a se afla in posesia persoanelor private de libertate se pedepseste cu inchisoare de la o luna la doi ani sau cu amenda. De asemenea, persoanelor care nu respecta regulile de vizitare li se poate interzice accesul in unitate pe o perioada de 6 luni”, se precizeaza intr-un comunicat al Administratiei Nationale a Penitenciarelor. (G.I.)

Leave a Reply

%d bloggers like this: