BREAKING NEWS! Meteorologii anunta ca, pana in 16 decembrie, vremea in Banat va fi anormal de calda, cu temperaturi cuprinse intre 10 si 16 grade     Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat pentru 13 decembrie pronuntarea deciziei in dosarul revenirii in magistratura a judecatoarei Camelia Bogdan     Subcomisarul Darin Ticu, cel mai agresiv politist in incidentul cu tinerii nevinovati batuti la Urseni    Politistul din Suceava atacat cu sabia de un interlop este paralizat si ar putea ramane orb    Un incendiu puternic a cuprins, marti dimineata, o casa din localitatea Ghilad; in timpul operatiunii de stingere, pompierii au descoperit un barbat carbonizat     In zilele de doliu national, 14, 15 si 16 decembrie, scolile din Timis nu au voie sa organizeze serbari sau alte activitati festive

ASCUNZATORI PENALE! In puscarii ajung diverse obiecte interzise, ascunse in cele mai neasteptate locuri! Cartele SIM in sarmale, telefoane mobile in conserve de sunca sau pastile stupefiante in oala de untura cu carnati!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

telefoane in sticle de suc

Directorul Administratiei Nationale a Penitenciarelor a dezvaluit, in contextul unei dezbateri despre conditiile de detentie din penitenciarele, ca rudele si prietenii detinutilor gasesc metode tot mai inventive pentru introducerea de obiecte interzise in unitatile de detinere.

“Am gasit 100 de SIM-uri in sarmale si telefoane mobile in mingi desumflate” a precizat Catalin Bejan.

De altfel, ultima statistica exotica a obiectelor interzise depistate in posesia detinutilor sau a pachetelor in care se disimuleaza aceste obiecte, descoperite cu ocazia unor controale inopinate, i-au socat de-a binelea pe directorii de penitenciare. Spre exemplu, la Penitenciarul Timisoara, in urma unui asemenea control, au fost descoperite 31 de cutite, 18 foarfeci, cozi de linguri ascutite si surubelnite, dar si nenumarate telefoane mobile si cartele SIM.

In mai multe unitati de detinere din tara au fost depistate obiecte interzise ascunse in cele mai neasteptate locuri. Astfel, la Penitenciarul Giurgiu au fost descoperite sapte telefoane mobile disimulate in doua conserve de sunca sigilate, la Penitenciarul Baia Mare, intr-un recipient de plastic in care se afla untura si carnati, au fost gasite 10 folii cu pastile din categoria stupefiantelor, iar in alte penitenciare au fost “interceptate” pachete cu mancare in care se aflau cartele SIM ascunse in mere, reviste si zarzavaturi, droguri ascunse in mezeluri, telefoane mobile ascunse in sticle de suc si chiar 86 de cartele SIM ascunse in intariturile unei genti de voiaj.

“Introducerea in penitenciar, in mod ilicit, a bunurilor si obiectelor interzise a se afla in posesia persoanelor private de libertate se pedepseste cu inchisoare de la o luna la doi ani sau cu amenda. De asemenea, persoanelor care nu respecta regulile de vizitare li se poate interzice accesul in unitate pe o perioada de 6 luni”, se precizeaza intr-un comunicat al Administratiei Nationale a Penitenciarelor. (G.I.)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: