BANII INAPOI! Sechestru pe bunurile unui manager de proiect de la Institutul Intercultural Timisoara! Valentin Pepenel este acuzat de spalare de bani in dosarul fraudarii fondurilor europene Voicu-Paun

pepenel

Procurorii DNA a luat o masura extrema in dosarul in care liderii tiganilor din Parlamentul Romaniei, deputatii Madalin Voicu si Nicolae Paun, sunt cercetati pentru infractiuni de coruptie, de spalarea banilor si de fraudare a fondurilor europene destinate finantarii unor programe care au avut ca grupuri tinta persoane defavorizate.


Pentru recuperarea sumelor de bani ce constituie prejudiciul din acest dosar, respectiv peste 6 milioane de euro, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator si a popririi asupra bunurilor mobile si imobile aflate in proprietatea persoanelor care au calitatea procesuala de suspect ori inculpat.

Printre aceste persoane se afla si Valentin Pepenel, angajat al Agentiei Nationale pentru Romi si manager proiect la Institutul Intercultural Timisoara, care va trebui sa restituie suma incasata din proiectul «Antreprenoriatul social, o sansa pentru comunitatile de romi», respectiv 459.244 de lei.

In cadrul acestui proiect finantat din fonduri europene, grupul tinta, reprezentand un numar de 3.296 de persoane apartinand grupurilor vulnerabile, a fost constituit in baza unor formulare intocmite prin inscrierea unor date nereale privind participantii, acestia din urma neavand cunostinta despre faptul ca au facut parte din grupul tinta. Pentru a-si insusi in mod ilicit sume din cadrul proiectului, de comun acord cu conducerea Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, managerul de proiect Ivan Gheorghe impreuna cu membrii echipei de management, Grigore Vasilica – sotia lui Ivan Gheorghe, Rotariu Florentina – responsabil financiar, Pepenel Valentin – coordonator national, au supraevaluat costurile cu personalul angrenat in implementarea proiectului. Toti membrii echipei de management, respectiv Grigore Vasilica, Olteanu Carmen si Pepenel Valentin, sunt acuzati de comiterea infractiunii de spalarea banilor, in forma continuata.

 “Masura asiguratorie a fost dispusa avandu-se in vedere necesitatea de a evita ascunderea, instrainarea sau sustragerea de la urmarire a bunurilor mobile si imobile de catre persoanele sus-mentionate, pentru a servi la garantarea repararii pagubei produse prin savarsirea infractiunilor”, se precizeaza intr-un comunicat al DNA. (V.E.)

 

One thought on “BANII INAPOI! Sechestru pe bunurile unui manager de proiect de la Institutul Intercultural Timisoara! Valentin Pepenel este acuzat de spalare de bani in dosarul fraudarii fondurilor europene Voicu-Paun

  1. In sfârșit se face dreptate. De mult am avut un feeling ca nu se urmarea interesul titanilor săraci in multe instituții ong URI pro rrome.

Leave a Reply