BREAKING NEWS! La Spitalul de Psihiatrie din Jebel sunt reclamate o serie de aranjamente pentru castigarea concursului de manager de catre medicul sarb Mihajloviċ Vidosav     Consilierii judeteni din Timis au votat si semnat, in unanimitate, declaratia simbolica de reunire a Republicii Moldova cu Romania    Un student din Timisoara a distrus nu mai putin de 26 de ghivece ornamentale de pe Podul Michelangelo, convins ca un dosar penal pentru distrugere ii va aduce noroc    Viceprimarul Timisoarei, Dan Diaconu, a castigat procesul cu Agenția Nationala de Integritate, dupa trei ani de procese in care a contestat decizia ca ar fi fost incompatibil     Comandantul Jandarmeriei Romane, colonelul Sebastian Cucos, a cerut verificarea de urgenta a imprejurarilor in care o persoana surdo-muta a fost amendata pentru tulburarea linistii si ordinii publice la Congresul PSD    Brindusa Armanca despre difuzarea interviului cu Sebastian Ghita: "TVR a comis un abuz de incredere, folosind canalul public in favoarea infractorilor politici si in afara interesului public"

BAROUL PENALILOR! Fostul judecator Nicolae Tomus, condamnat la doi ani de inchisoare in dosarul Sex cu minore, a devenit avocat definitiv in Baroul Mehedinti! In acelasi barou a fost acceptat si fostul procuror timisorean Ciprian Zamfirescu, condamnat pentru coruptie

judecator_tomus

Condamnat la doi ani de inchisoare de catre Curtea de Apel Timisoara, fiind gasit vinovat de savarsirea infractiunilor de santaj, folosirea serviciilor unei persoane exploatate si favorizarea faptuitorului, fostul judecator Nicolae Tomus a reusit performanta sa se infiltreze pe tabloul avocatilor definitivi din Baroul Mehedinti.

Aceasta intelegere cu decanul Danut Alexandru Rolea a avut loc, cu siguranta, dupa ce fostul magistrat de la Judecatoria Timisoara si-a epuizat toate sansele unei “tranzactii” cu procurorii DIICOT, prin care sa-si recunoasca vinovatia, dar sa-si pastreze locul in sistemul judiciar.

Nu a fost posibil si din cauza mediatizarii acestei intelegeri de culise, astfel ca Nick Tomus a fost trimis in judecata, alaturi ce ceilalti 15 membri ai retelei de proxenetism condusa de Paul Manzu, in data de 8 septembrie 2015. La nici doua luni de la pierderea calitatii de judecator, respectiv in data de 3 noiembrie 2015, Nicolae Tomus s-a orientat catre avocatura, fiind primit – cu drepturi depline – in Baroul Mehedinti.

In acelasi barou unde si-a gasit adapost profesional si Calin Ciprian Zamfirescu, fostul prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Sannicolau Mare, condamnat la 4 ani de inchisoare pentru trafic de influenta. Cum a fost posibil ca un magistrat condamnat pentru coruptie sa devina avocat, cu doar sase zile inainte de a fi condamnat definitiv la inchisoare, ramane un mister al Baroului Mehedinti, la fel de mare ca si “racolarea” judecatorului Nicolae Tomus.

De altfel, aceste transformari scandaloase ale unor condamnati la inchisoare in avocati definitivi confirma prelungirea in teritoriu a scandalului avocatilor incompatibili care a cuprins Baroul Bucuresti, dupa ce fosta sefa DIICOT, Alina Bica, a devenit avocat cu acte in regula. In aceste conditii, nu este exclus ca oamenii “binomului” din magistratura, care o dau, penal, in bara, sa aiba o plasa de siguranta profesionala numita avocatura.

Legislatia care guverneaza profesia de avocat, Legea 51/1995, precum si Statutul avocatului spune despre calitatea de avocat ca inceteaza in cazul unei infractiuni sau fapte penale ce il face pe avocat “nedemn de functie”.

Potrivit aceleiasi legi, (art. 14) “Este nedemn de a fi avocat: (…) a) cel condamnat definitiv prin hotarare judecatoreasca la pedeapsa cu inchisoare pentru savarsirea unei infractiuni intentionate, de natura sa aduca atingere prestigiului profesiei”.

Deocamdata, nu am reusit sa aflam si opinia decanului Baroului Mehedinti, Alexandru Rolea, despre migrarea magistratilor penali din Timis catre organizatia pe care o conduce… (Gh. Ilas)

 

 

One Response to BAROUL PENALILOR! Fostul judecator Nicolae Tomus, condamnat la doi ani de inchisoare in dosarul Sex cu minore, a devenit avocat definitiv in Baroul Mehedinti! In acelasi barou a fost acceptat si fostul procuror timisorean Ciprian Zamfirescu, condamnat pentru coruptie

  1. pompiliu bota says:

    Vai și amar de breasla avocaților. ..jenant! Toți judecătorii si procurorii penali or ajuns avocati

Leave a Reply

%d bloggers like this: