TOPUL DOSARELOR! Procurorii DIICOT Timisoara si-au facut bilantul pe 2015 si au descoperit ca au arestat si un om nevinovat! Cel mai spectaculos dosar, anihilarea grupului care jefuia UCM Resita condus de fostul director Adrian Chebutiu

diicot_impact

Procurorii DIICOT Timisoara au trimis in judecata, in 2015, nu mai putin de 302 inculpati, dintre care 130 in stare de arest preventiv. In aceeasi perioada, s-au incheiat 30 de acorduri de recunoastere a vinovatiei, in 152 de cauze s-a renuntat la urmarirea penala, iar 207 dosare au fost clasate.


Cu alte cuvinte, in multe dosare s-a cam ignorat prezumtia de nevinovatie a persoanelor anchetate, lucru dovedit si de solutiile de achitare primite in instanta de trei inculpati trimisi in judecata, dintre care unul in stare de arest preventiv. Ultima achitare s-ar putea transforma intr-un dosar de daune in favoarea persoanei care a fost arestata nevinovata. Prejudiciul retinut in cele 460 de cauze solutionate este de 8 milioane de lei si 17 milioane de euro, totodata fiind pus sechestru asigurator pe bunuri in valoare de 32,6 milioane de lei. La nivel national, dupa cum a declarat astazi procurorul sef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, au fost indisponibilizate bunuri de peste 525 milioane de lei si s-au intocmit 84 de rechizitorii in ceea ce priveste crima organizata.

“Valoarea totala a bunurilor indisponibilizate prin masuri asiguratorii in vederea confiscarii speciale s-a cifrat, in 2015, la 525.868.000 lei”, a spus Horodniceanu, precizand ca, pentru prima oara, au fost indisponibilizate sume si pe teritoriul altor tari.

Cel mai spectaculos caz, in 2015, a fost solutionat de procurorii DIICOT, Biroul Teritorial Caras-Severin, care au reusit sa destructureze grupul infractional organizat care jefuia UCMR.

“Prin rechizitoriul nr. 7 D/P/2014 din 11 mai 2015, Biroul teritorial Caras-Severin a dispus trimiterea in judecata a 3 inculpati persoane fizice (in stare de arest preventiv si control judiciar) si 1 persoana juridica, pentru savarsirea infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat si delapidare in forma continuata. In fapt, inculpatii Chebutiu Adrian, Preda Adrian si Chebutiu Lacrimioara au constituit un grup infractional organizat in scopul delapidarii S.C. U.C.M.R. SA din Resita, in scopul insusirii in interesul S.C. H.E. SA a know-howului, constand in tehnologii, documente, schite, manuale, desene industriale. Prejudiciul creat se ridica la valoarea totala de 77.687.269,71 RON. In cauza s-a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului constand in indisponibilizarea mai multor bunuri mobile si imobile, apartinand inculpatilor, in valoare totala de aproximativ 6.000.000 de EURO”, se mentioneaza in bilant.

chebutiu

 

Cauza se afla pe rolul Tribunalului Caras-Severin. Pe locul doi in topul DIICOT, Serviciul Teritorial Timisoara, in ordinea prejudiciilor din dosar, se afla DIICOT Arad, cu spectaculosul dosar al hotilor de biciclete.

“Prin rechizitoriul nr. 83/D/P/2014 din 10.12.2015, Biroul teritorial Arad a dispus trimiterea in judecata a 10 inculpati (din care 8 in stare de arest preventiv si 2 in stare de libertate), sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si autorat la furt calificat. In fapt, s-a stabilit ca, in cursul lunii martie 2015, inculpatii, in diverse forme de participatie, au comis in strainatate, un furt calificat de bunuri (375 biciclete) de o valoare impresionanta (620.316 EURO) de la depozitul SSG E.D. din localitatea AUBANGE – BELGIA, apartinand firmei S.S.B. Prejudiciul cauzat prin sustragerea celor 375 biciclete in valoare totala de 620.316,97 EURO a fost reparat partial prin restituire in natura (235 biciclete), astfel ca, partile vatamate s-au constituit parti civile in procesul penal cu suma de 392.516,84 EURO”, se mentioneaza in bilantul DIICOT. Cauza se afla pe rolul Tribunalului Arad.

Procurorii de la Timisoara se lauda, in bilantul national al DIICOT, cu trei dosare, unul privind contrabanda cu tigari si celalalt – traficul de migranti, desi cel mai spectaculos caz a fost cel al retelei de prostituate pentru VIP-uri, in care a fost trimis in judecata si exclus din magistratura judecatorul Nicolae Tomus.

“Prin rechizitoriul nr. 355 D/P2014 din 06 februarie 2015, Serviciul teritorial Timisoara a dispus trimiterea in judecata a 6 inculpati, sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, folosire, la autoritatea vamala, a documentelor vamale de transport sau comerciale care se refera la alte marfuri sau bunuri ori la alte cantitati decat cele prezentate in vama prevazuta de art. 272 din Legea nr.86/2006, detinere, fara drept, a timbrelor, banderolelor ori formularelor tipizate, utilizate in domeniul fiscal, cu regim special prevazuta de art.7 alin.1 din Legea nr. 241/2005, trafic de produse sau substante toxice. In fapt, s-a stabilit ca, in cursul anului 2014, inculpatii au constituit un grup infractional organizat, avand ca scop desfasurarea de activitati pe linia contrabandei cu tigari provenite din state din Orientul Mijlociu, introduse ilegal in Romania prin Portul Constanta, fiind disimulate prin metoda „capac”, in diferite containere, printre alte marfuri importate legal cantitatea de – 3.560.000 tigarete. S-a dispus aplicarea sechestrului asigurator, in vederea garantarii repararii pagubei produse prin infractiune, asupra mai multor bunuri mobile si imobile, respectiv sume de bani. 111 A.N.A.F.- Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Timisoara – Directia Regionala Vamala s-a constituit parte civila in cauza cu suma de 2.132.699 RON”, se mentioneaza in raportul de bilant pe 2015. Cauza se afla pe rolul Tribunalului Timis. (Gh. Ilas)

 

 

One thought on “TOPUL DOSARELOR! Procurorii DIICOT Timisoara si-au facut bilantul pe 2015 si au descoperit ca au arestat si un om nevinovat! Cel mai spectaculos dosar, anihilarea grupului care jefuia UCM Resita condus de fostul director Adrian Chebutiu

  1. Legat de dosarul cu trafic de migranti din Timisoara,intreg rechizitoriul se bazeaza pe interceptari(proba indirecta) si nimic altceva.
    Nu au putut sa probeze absolut nimic.
    Printre metodele folosite de catre cei de la DIICOT se afla punerea pistolului la tampla tuturor martorilor si obligarea lor de a semna o declaratie impotriva unuia dintre suspecti.
    Totul se desfasoara intr-un cadru clasic,cu personaje burlesti,tragico-comice,cu cei de la DIICOT pe post de “aparatori ai comunitatii”.
    V-as ruga sa nu cadeti in plasa acestei crase dezinformari.
    Intreg dosarul a pornit de la denunturile a 3 oameni:un anume Cosmin Marian,Gherciu Andreea Madalina(dati un simplu search pe Google sa vedeti cine este de fapt),care in prezent lucreaza la CONTITECH si Ancau Gabriel Mircea Marian(fost militar,DJ in Park Place,actualmente taximetrist la Tudo),DOMICILIU:Str Transilvania,Nr.5,Bl.E20,Et. 2,Ap. 10,care in fapt,au inceput toata aceasta sarada(fondatori/initiatori) si atunci cand au pierdut lucrurile de sub control,s-au dus repejor la Parchet,sub pretextul cunoasterii unei activitati infractionale.
    Repet,denuntul nu anuleaza participarea acestora la fapta,care ar trebui sa fie sanctionata ca atare,respectiv reducerea cu o treime a pedepsei.
    Din pacate,in colonia numita Romania,justitia este pentru unii muma,pentru altii ciuma.
    Exista un sistem paralel,unde procurorii si judecatorii se delecteaza cu spagi,droguri,prostituate,pe care nimeni nu indrazneste sa le raporteze.
    Procurorii DIICOT nu au fost in stare pana acuma sa rezolve:
    -bataile interlopilor din oras(Mall-Judetean-Ibiza)
    -traficul cu droguri
    -traficul de persoane
    -retrocedarile ilegale catre clanurile de tigani
    -traficul de tigari
    Asadar si prin urmare,totul este praf in ochi,nimic altceva.

Leave a Reply