EXTRADAT! Guccifer, hackerul din Arad care a spart conturile fostului sef al SRI, George Maior, Hillary Clinton si altii, va fi extradat in SUA! Sentinta Curtii de Apel Timisoara a fost desfiintata de Inalta Curte de Casatie si Justitie

marcel-lazar-lehel-guccifer

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis sa admita cererea de extradare a autoritatilor din Statele Unite ale Americii in cazul lui Lazar Marcel Lehel, cunoscut sub pseudonimul “Guccifer”, pentru o perioada de cel mult 18 luni, pentru a fi judecat de o instanta din SUA.


“Desfiinteaza sentinta penala mai sus mentionata si rejudecand: Admite cererea de extradare formulata de autoritatile din Statele Unite Ale Americii privind pe persoana solicitata Lazar Marcel Lehel. Dispune predarea temporara a persoanei solicitate Lazar Marcel Lehel, pe perioada desfasurarii procedurilor judiciare, dar nu mai mult de 18 luni de la data preluarii acesteia de catre autoritatile statului solicitant”, se arata in decizia instantei supreme.

Hotararea judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie vine dupa ce autoritatile au cerut extradarea acestuia pentru a fi judecat de o instanta din SUA, dupa ce l-au acuzat ca ar fi spart conturile de e-mail ale unor persoane cunoscute si le-ar fi facut publice conversatiile, inclusiv o corespondenta prin e-mail intre fostul secretar american de stat Colin Powell si europarlamentarul PSD Corina Cretu.

Curtea de Apel Timisoara a respins, in prima faza, cererea autoritatilor din SUA privind predarea temporara a hackerului Marcel Lazar Lehel – cunoscut si sub numele de Guccifer – care a accesat ilegal conturile de email ale unor personalitati americane.

Inclusiv doi dintre actualii candidati la presedintia SUA, Hillary Clinton si Jeb Bush, au fost victimele romanului, dar si generalul Colin Powell, fostul secretar al Apararii de la Washington a carui corespondenta cu europarlamentarul roman Corina Cretu a starnit numeroase controverse.

Fost taximetrist in Arad, Lehel s-a transformat peste noapte in cel mai vanat hacker de pe planeta si si-a luat porecla de Guccifer. Acesta a fost condamnat pentru ca a spart conturile de mail ale unor personalitati in Romania, inclusiv cea a fostului sef al SRI, George Maior, actualul nostru ambasador in SUA. A primit 7 ani de inchisoare si a fost incarcerat in Penitenciarul de maxima siguranta de la Arad.

La FBI s-au intregistrat plangeri pe banda rulanta impotriva romanului: oameni de afaceri, actori sau politicieni au cerut ca hackerul sa fie prins si pus sub acuzare.

Guccifer a dezvaluit ca Hillary Clinton, actuala candidata la presedintia Statelor Unite ale Americii, ar fi folosit o adresa de mail personala in treburile oficiale ale Casei Albe. In cazul in care FBI il va trimite in fata judecatorilor, Guccifer risca sa stea dupa gratii chiar si 50 de ani. (V.E.)

 

Leave a Reply