VESTE-BOMBA! Fumatul pe terase va deveni, din nou, legal! Legea fumatului va fi modificata prin Ordonanta de Urgenta care interzice tigarile aromate si va intra in vigoare in luna mai

fumat1

Fumatul la terase ar putea deveni legal, din nou, in luna mai. Peste doua saptamani se interzice fumatul in toate spatiile publice, inclusiv restaurante, cluburi sau terase. Dar guvernul vrea sa schimbe legea in privinta teraselor.


Actuala lege antifumat ce se va aplica din 16 martie interzice practicarea acestui viciu la terasele acoperite si delimitate de cel putin doi pereti. Astfel ca Guvernul, realizand absurdul situatiei, vrea sa modifice legea deja publicata in Monitorul Oficial, insa va face acest lucru abia in luna mai cand se vor aplica prevederile Uniunii Europene care interzic tigarile aromate. In aceasta Ordonanta de Urgenta ar urma sa fie incluse si aceste modificari.

Un sfert dintre adultii din Romania se declara fumatori, iar patru din zece au incercat sa renunte la acest obicei in ultimul an. Intrarea in vigoare a legii care interzice fumatul in spatiile publice, de luna viitoare, va face ca acest viciu sa devina unul prohibitiv.

Ce inseamna acest lucru pentru producatorii de tutun, unii dintre cei mai importanti contributori la bugetul de stat? Expertii de la KeysFin au analizat situatia din aceasta industrie, iar rezultatele financiare sunt pe masura restrictiilor dure impuse de autoritati.

Industria tutunului din Romania a fost lovita in plin de toate restrictiile impuse in ultimii ani. Datele raportate la Registrul Comertului si Ministerul Finantelor arata ca cifra de afaceri a producatorilor si comerciantilor de tigarete din Romania a scazut la jumatate in ultimii patru ani, de la 2,26 miliarde de lei in 2010 la 949 milioane de lei, in 2014. (V.E.)

Leave a Reply