EXPLOZIV! Noul comandant al Gruparii de Jandarmi Mobila “Glad Voievod” Timisoara este acuzat ca a impuscat un militar la Revolutie! Asociatiile de revolutionari din Timisoara protesteaza impotriva acestei numiri controversate

cimpan11

Numirea colonelului Remus Cimpan la comanda Gruparii de Jandarmi Mobila “Glad Voievod” Timisoara a starnit, la nici doua saptamani de la instalare, revolta asociatiilor de revolutionari din judetul Timis, care si-au exprimat protestul ca, la 25 de ani de la Revolutie, un ofiter cercetat pentru omor ajunge in fruntea unei unitati militare.


“In data de 22 decembrie 1989, locotenentul Remus Cimpan a impuscat mortal un camarad, un om fara aparare! Dupa 25 de ani, este numit in fruntea unei unitati militare! Cum este posibil asa ceva in Timisoara?”, se intreaba reprezentantii revolutionarilor din Timis, intr-o adresa ce va fi trimisa conducerii Jandarmeriei Romane.

Conform Caietelor Revolutiei, nr. 7/2010, pagina 16, locotenerul Remus Campan a fost cercetat pentru ucidere, in 1990, insa procurorii militari au dispus neinceperea urmaririi penale.

“In dupa-amiaza zilei de 22 decembrie 1989, lt. Boara Dorel, de la Penitenciarul din Drobeta Tr.-Severin, insotit de alti patru colegi subofiteri, s-a deplasat cu o autoduba de la Timisoara spre unitatea sa. Ajungand la Lugoj i s-a solicitat sa i se permita stationarea in incinta (UM 0389 Lugoj). Li s-a atras atentia ca nu au voie sa paraseasca dormitorul in care au fost cazati. Contrar acestei discutii, lt. Boara Dorel, imbracat civil, a aparut brusc in fata dispozitivului de paza condus de lt. Campan Remus. Fiind considerat suspect, lt. Boara Dorel a fost impuscat mortal de catre lt. Campan Remus. Prin rezolutia din 19.12.1990, s-a dispus neinceperea urmaririi penale in cauza”, se mentioneaza in Caietele Revolutiei, citandu-se din dosarul 134/P/1990.

Cimpan

Deocamdata Jandarmeria Romana nu ne-a oferit un raspuns vizavi de aceasta numire controversata, purtatoarea de cuvant mr. Irina Dragan solicitandu-ne o cerere de informatii scrisa pentru a ni se oferi un punct de vedere, ceea ce am si facut.

Reamintim ca in data de 25 februarie, colonelul Alexandru Sirca a predat comanda Gruparii de Jandarmi Mobila “Glad Voievod” Timisoara succesorului sau – colonelul Remus Cimpan. Conform informatiilor autobiografice din cv-ul sau, colonelul Remus – Ioan Cimpan a absolvit Scoala Militara de ofiteri activi a M.A.I, Facultatea de drept – Academia de Politie “A.I. Cuza” si detine un masterat in Stiinte Penale si Criminalistica.

Acesta a ocupat, in perioada 2009 – 2011, functia de loctiitor al comandantului si ulterior de comandant al Centrului de Perfectionare a Pregatirii Cadrelor de Jandarmi Lugoj, iar ulterior pe cea de prim-adjunct al Inspectorului Sef la Inspectoratul de Jandarmi Judetean Buzau si cea de adjunct al comandantului Gruparii de Jandarmi Mobile Timisoara. Pana la ora redactarii acestui material, nu am reusit sa aflam si pozitia col. Remus Cimpan vizavi de aceasta situatie… (G.I.)

 

6 thoughts on “EXPLOZIV! Noul comandant al Gruparii de Jandarmi Mobila “Glad Voievod” Timisoara este acuzat ca a impuscat un militar la Revolutie! Asociatiile de revolutionari din Timisoara protesteaza impotriva acestei numiri controversate

  1. La cati militieni au devenit revolutionari, cu indemnizatii si terenuri acordate, nimic neobisnuit.

  2. Pai daca ala a fost bou ! Ce a fost asa greu de inteles ca sa nu paraseasca dormitorul…..ca doar nu a intrat peste el ca sa-l impuste in somn.
    In plus mi-a dat si 6 zile permisie cand am facut armata

  3. Un om de valoare…am avut ocazia sa-l cunosc la Lugoj.un adevarat profesionist si un bagaj de cunoatiinte

  4. Campan asta era securist la Revolutie deci opresor si ucigas iar acum e colonel ( cu capul de vitel! Stie vreo limba straina? Stie un cacat! Ce-i trebuie! Pute tara de colonei ucigasi si marlani! A facut dreptul la FF fara examen de admitere. Eu l-am facut dupa geologie si am intrat cu 14 pe loc, intre timp am invatat s avorbesc fluent 3 limbi straine si in doua ma descurc bine , ce grad mi se da? Ma fut in el , sunt in Australia.

Leave a Reply