RETINUT! Primarul comunei timisene Satchinez a fost retinut de procurori! Ion Dan Florin este acuzat de luare de mita de la firma care a furnizat mobilier pentru primarie

Ion Dan Satchinez

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au dispus, la data de 07.03.2016, prin ordonanta, retinerea inculpatului Ion Dan Florin, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita.


Probele administrate in cauza in cursul urmaririi penale au relevat urmatoarea situatie de fapt:

Inculpatul Ion Dan Florin, in calitate de primar al comunei Satchinez din judetul Timis, in perioada noiembrie 2015 – februarie 2016, a pretins si primit de la denuntatorul L.G. mai multe foloase necuvenite, pentru sine si pentru altii, constand in sume de bani (6.000 lei) si bunuri, pentru ca in virtutea atributiilor sale de serviciu, sa acorde, sa incheie si sa dispuna plata pentru mobilierul furnizat primariei in cauza de firma denuntatorului.

Cercetarile continua in cauza, in vederea lamuririi tuturor imprejurarilor de fapt si stabilirii raspunderii penale.

“Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, se mentioneaza in comunicatul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis. (G.I.)

Leave a Reply