BREAKING NEWS! Primaria Timisoara intentioneaza sa desfiinteze un liceu vechi de 50 de ani, Colegiul Tehnic "Ion Mincu", pentru a nu mai plati chirie si a face economie la buget    Politistii locali au prins patru tineri care fumau canabis intr-o masina parcata pe strada Campului, in zona Uzinei de apa    Concursul pentru functia de manager la Spitalul Judetean Timisoara s-a anulat, dr. Marius Craina prelungindu-si mandatul    Pensiunea Rafa, din Dudestii Noi, distrusa aproape in totalitate de un incendiu violent ale carui cauze inca nu se cunosc    Prezentari de roboti si alte dispozitive, in zilele de 23 si 24 noiembrie, in holul Facultatii de Electrotehnica din Timisoara    Tribunalul Cluj a decis eliberarea conditionata din inchisoare a fostului ministru al Tineretului din timpul guvernarii PD-L, Monica Iacob Ridzi

SALARII BABANE! Procurorii banateni au incasat, anul trecut, salarii de peste 10 milioane de euro! Stimularea financiara a dus la obtinerea locului I pe tara la numarul de dosare solutionate in activitate proprie

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

brasoveanu1

Cheltuielile de personal ale unitatilor de parchet de pe raza Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara s-au cifrat, in 2015, la suma de 46,5 milioane de lei, adica peste 10 milioane de euro.

Aceasta stimulare financiara a avut efectul scontat in intrecerea profesionala „pe ramura”, astfel ca cei 142 de procurori din Timis, Caras-Severin si Arad au obtinut, anul trecut, locul I pe tara la capitolul activitate proprie, respectiv numarul de dosare solutionate si media de dosare solutionate de fiecare procuror, depasind unitati de parchet cu experienta in astfel de competitii ale Ministerului Public.

Conform indicatorilor din bilantul pe 2015, numarul infractiunile de luare si dare de mita solutionate de procurori aproape ca s-au triplat, in conditiile in care au fost trimise in judecata 28 de persoane, fata de 10 cu un an inainte. O dinamica ingrijoratoare s-a constatat si la infractiunile la regimul circulatiei pe drumurile publice, unde cresterea este de aproape 25 la suta, cu 2.458 de dosare in care s-a sesizat instanta de judecata, fata de 1.995 in aceeasi perioada a anului trecut.

De remarcat ca si numarul infractiunilor contra persoanei este in crestere, cu 582 de infractiuni in 2015, fata de 496 anul trecut, fiind vorba despre o crestere de 17,33 la suta. Pe de alta parte, a scazut numarul infractiunilor de omor, viol, talharie si evaziune fiscala, in timp ce infractiunile de coruptie prevazute de Legea 78200 si contrabanda constatate si solutionate cu rechizitorii au crescut cu 66 la suta, respectiv 36 la suta.

accidente

 

In perioada analizata, au procurorii banateni au trimis in judecata 3.444 inculpati, fata  de 2.857 in anul 2014, in crestere cu 20,54 la suta. Din numarul total al inculpatilor trimisi in judecata, 212 au fost trimisi in stare de arest preventiv, fata de 214 inculpati in perioada de comparatie. Suspecti/inculpati netrimisi in judecata ca urmare a renuntarii la urmarirea penala in numar de 2.750, in raport cu 2.873 in anul 2014, in scadere cu 4,28 %. Suspecti/inculpati netrimisi in judecata ca urmare a clasarii in numar de 2.593, in raport cu 5547 in anul 2014, in scadere cu  53,25%. Din totalul inculpatilor trimisi in judecata, 179 sunt inculpati minori, in crestere cu 29,71 % fata de anul 2014, cand au fost trimisi in judecata 138.

Sintetizand, unitatile din raza de competenta a Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara au avut de solutionat in anul 2015 un numar de 185.366 lucrari, cu un efectiv de 142 de procurori, dintr-o schema de 157, cu o incarcatura pe procuror de 1.305,39 lucrari, comparativ cu anul 2014, cand au avut de solutionat un numar de 181.508  lucrari, cu un efectiv de 144 de procurori, dintr-o schema de 156, cu o incarcatura pe procuror de 1324,87 lucrari.

„Activitatea desfasurata in cursul anului 2015 de catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara a fost apreciata de catre reprezentantii Ministerului Public ca fiind foarte buna”, a precizat procurorul general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara, Ion Brasoveanu.

Ca o confirmare a profesionalismului procurorilor banateni, Vladu Minodora a fost numita procuror la DNA, Structura centrala, incepand cu 15.10.2015, Cristian Lazar a fost numit numit procuror sef adjunct al Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, de la data de 17.12.2015, in timp ce Ionela Balan, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, a fost delegată procuror la Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

In aceeasi perioada, trei procurori au iesit la pensie, Romanu Valentin, Cojocariu Adrian si Mihaila Cristinel, in timp ce Carstea Valentin, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Caras-Severin a fost suspendat din functie ca urmare a trimiterii in judecata intr-un dosar de coruptie. (Gh. Ilas)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: