AZILANTI GRABITI! Trei imigranti sirieni au incercat sa plece ilegal din Romania, in cautarea Spatiului Schengen! Au fost prinsi langa frontiera romano-ungara

imigranti

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Turnu, judetul Arad, au depistat trei cetateni sirieni care incercau sa treaca ilegal frontiera romano-ungara, pe jos, cu intentia de a ajunge in Spatiul Schengen.


“O patrula alcatuita din politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Turnu, judetul Arad, in timpul executarii unei misiuni specifice a depistat trei persoane, doua femei si un barbat, care se deplasau pe jos, spre Ungaria, incercand sa treaca ilegal frontiera de stat”, a declarat presei vineri, comisar sef Daniel Iancu, purtator de cuvant al Sectorului Teritorial al Politiei de Frontiera Arad.

Potrivit sursei citate, intrucat cele trei persoane nu vorbeau limba romana au fost conduse la sediul S.P.F. Turnu pentru cercetari.

In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca persoanele in cauza sunt cetateni sirieni, cu varste cuprinse intre 23 si 34 de ani, solicitanti ai statutului de azilant in Romania, acestia declarand ca aveau in intentie sa ajunga intr-un stat din Spatiul Schengen, pentru a-si cauta locuri de munca.

“Politistii de frontiera au intocmit acte de urmarire penala sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale care se impun”, a adaugat purtatorul de cuvant al S.T.P.F. Arad. (M.I)

Leave a Reply