CANDIDATURI! Functia de procuror general al Romaniei, disputata de patru magistrati! Astazi au inceput discutiile candidatilor cu ministrul Justitiei, urmand ca propunerea sa fie transmisa CSM pentru avizare

codrut 1

Ministerul Justitiei anunta oficial ca pentru functia de procuror general al Romaniei si-au depus candidatura, pana miercuri, 16 martie, data limita, patru candidati.


Conform unui comunicat remis presei de MJ, candidatii sunt urmatorii:

Gheorghe Ivan, procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie

Oana Andrea Schmidt Haineala, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov cu grad de parchet de pe langa Curtea de Apel, membru al Consiliului Superior al Magistraturii

Augustin Lazar, procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba-Iulia

Codrut Olaru, adjunct al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie

“Intrevederile cu ministrul Justitiei se vor desfasura conform calendarului”, se mai precizeaza in comunicatul citat.

Unele surse afirmasera ca in competitie ar fi intrat si Constantin Sima, presedintele Asociatiei Procurorilor din Romania.

haineala 11

Procedura de recrutare pentru ocuparea functiei de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, precum si Criteriile si calendarul procedurii de recrutare sunt publicate pe site-ul Ministerului Justitiei.

Conform calendarului, in perioada 18-22 martie urmeaza ca toti candidatii sa poarte discutii cu ministrul Justitiei, iar pana la data de 23 martie Raluca Pruna sa transmita propunerea la CSM pentru aviz.

“Calendarul procedurii la CSM urmeaza a fi publicat de acesta. Propunerea Ministrului Justitiei catre Presedintele Romaniei va fi transmisa pana la data de 22 aprilie 2016”, precizeaza Ministerul Justitiei.

Functia de procuror general a ramas vacanta dupa demisia lui Tiberiu Nitu, inregistrata la inceputul lunii februarie. Mandatul de trei ani al acestuia se incheia in luna mai, iar Tiberiu Nitu anuntase ca nu intentioneaza sa mai candideze din nou. (Vlad Enciu)

Leave a Reply