BREAKING NEWS! La Spitalul de Psihiatrie din Jebel sunt reclamate o serie de aranjamente pentru castigarea concursului de manager de catre medicul sarb Mihajloviċ Vidosav     Consilierii judeteni din Timis au votat si semnat, in unanimitate, declaratia simbolica de reunire a Republicii Moldova cu Romania    Un student din Timisoara a distrus nu mai putin de 26 de ghivece ornamentale de pe Podul Michelangelo, convins ca un dosar penal pentru distrugere ii va aduce noroc    Viceprimarul Timisoarei, Dan Diaconu, a castigat procesul cu Agenția Nationala de Integritate, dupa trei ani de procese in care a contestat decizia ca ar fi fost incompatibil     Comandantul Jandarmeriei Romane, colonelul Sebastian Cucos, a cerut verificarea de urgenta a imprejurarilor in care o persoana surdo-muta a fost amendata pentru tulburarea linistii si ordinii publice la Congresul PSD    Brindusa Armanca despre difuzarea interviului cu Sebastian Ghita: "TVR a comis un abuz de incredere, folosind canalul public in favoarea infractorilor politici si in afara interesului public"

NOTAR PENAL! Procurorii timisoreni au trimis in judecata un notar pentru abuz in serviciu! Acesta a autentificat ilegal un contract de cesiune de creanta in valoare de 50.000 de euro

terenuri_birou_notarial

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara au finalizat urmarirea penala si au dispus trimiterea in judecata a inculpatului Savin Nastase, notar public, acuzat de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu. In rechizitoriul intocmit in cauza, procurorii au detaliat modul in care notarul public a “sarit” peste lege pentru a autentifica un inscris.

“Inculpatul, in calitate de notar public in cadrul B.N.P. Savin Nastase din municipiul Arad, a autentificat la data de 02.07.2012 un contract de cesiune de creanta, desi cunostea faptul ca garantul ipotecar a fost pus sub interdictie judecatoreasca si ca acesta nu putea garanta cu bunurile sale o datorie a altuia fara incuviintarea instantei de tutela”, au precizat procurorii.

Astfel, prin exercitarea de catre inculpat a atributiilor de serviciu cu incalcarea dispozitiilor legale prevazute in articolul 9, aliniatul 1 si 2 din Legea 36/1995, articolul 9 aliniatul 3 si 4 din Statutul Uniunii Nationale a Notarilor Publici, cu referire la articolul 43 aliniatul 1 si 2 Cod Civil, articolul 44 aliniatul 1 Cod Civil, articolul 144 aliniatul 1, 2 si 3 Cod Civil si articolul 171 Cod Civil – s-a cauzat cesionarului un prejudiciu in valoare de 50.000 euro, suma cu care acesta s-a constituit parte civila in cauza.

In vederea recuperarii prejudiciului, prin ordonanta din data de 09.03.2016, procurorul a dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului pe bunurile imobile aflate in proprietatea inculpatului Savin Nastase, pana la concurenta sumei de 50.000 Euro. Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, Curtii de Apel Timisoara. (G.I.)

One Response to NOTAR PENAL! Procurorii timisoreni au trimis in judecata un notar pentru abuz in serviciu! Acesta a autentificat ilegal un contract de cesiune de creanta in valoare de 50.000 de euro

  1. vladi says:

    cate din astea nu se fac in Timisoara!! doar ca aici protectiile sunt mai inalte si chiar functioneaza! este adevarat, doamna nota Notingher?

Leave a Reply

%d bloggers like this: