TEROARE LA BRUXELLES! Atacuri teroriste la aeroportul si metroul din capitala Belgiei! Procurorii au confirmat faptul ca a fost vorba despre atacuri kamikaze

bruxelles

Cel puţin 28 de persoane au murit si alte 35 au fost ranite in urma exploziilor produse pe un aeroport si in staţii de metrou din orasul belgian Bruxelles, in ceea ce par a fi atacuri teroriste coordonate, afirma surse citate de presa belgiana.


Martorii declara ca s-ar fi auzit strigate in limba araba si focuri de arma.  Alte explozii au fost semnalate in staţiile de metrou Schuman si Maalbeek, foarte aproape de sediul Comisiei Europene.

Sediile Comisiei Europene si al Parlamentului European au fost evacuate in urma celor sase explozii de la metroul belgian si de pe Aeroportul Zaventem. Comisia Europeanale cere angajatilor sa ramana acasa. Guvernul belgian a declarat nivelul maxim de alerta terorista. Totodata, MAE a transmis un avertisment de calatorie.

Aflata pe aeroportul din Bruxelles in momentul exploziilor, Luana Rednic, fata lui Mircea Rednic, a relatat de la locul dezastrului.  

„Am alergat si nu m-am uitat in jur. Am vazut raniti si nu mi-am dat seama dacamai erau in viata. Doar am alergat. Imi era fricasanu alerg spre un loc unde era o bomba. Acum suntem pe pista. Ne-au scos afara. Sunt multe ambulante si pompieri. La un restaurant si o farmacie mi se pare ca au fost bombele. Cazuse tavanul si era praf, dar nu mai era fum, cand am iesit nou. Nu stiu nimic. Eu nu mai plec. Am lasat bagajul in aeroport. Nu mamai intereseaza. Il astept pe tata sa vina sa ma ia cu masina. Sunt doar angajati de la aeroport langa noi. Nu sunt forte de ordine”, a spus Luana.

“Numai sirene, nu aud decat sirene, pompieri, salvari. Deflagratia a fost la 200 de metri de cladirea noastra, cea de-a doua deflagratie, de la metrou. Este una din statiile foarte aglomerate, e o alerta generala, e blocat tot traficul, practic nu se poate circula in Bruxelles. In cladire nu este acces acum, este alerta de grad IV, ni s-a spus sa stam in cladire”, a declarat europarlamentarul Maria Grapini, pentru siteul de stiri tion.ro, chiar din cladirea Parlamentului European.

La toate instituţiile europene de la Bruxelles a fost ridicat nivelul de alertala portocaliu. Sedinţele au fost anulate. Au fost deplasaţi soldaţi in faţa sediilor Uniunii Europene de la Bruxelles.

Atat transportul public din Bruxelles, cat si cel feroviar a fost oprit dupaatentate. Totodata, Eurocontrol a anunţat catraficul aerian pe aeroportul din Bruxelles a fost inchis panala noi dispoziţii. Toate instituţiile sunt evacuate, printre care si scolile din Bruxelles.

Guvernul belgian a declarat nivelul patru de alerta terorista, nivelul maxim, a anunţat un purtator de cuvant al Executivului. De asemenea, Belgia intentioneaza sa introduca principiul “privarii automate de libertate” pentru persoanele care revin din Siria!

Reteaua socialaFacebook a lansat, la scurt timp, dupa explozii, functia “Safety Check”. Aceasta le permite utilizatorilor sa isi informeze prietenii si rudele, prin mediul online, ca sunt bine si ca se afla intr-o zona de siguranta.

Deocamdata, atacurile nu au fost revendicate, insa, in urma cu cateva zile, la Bruxelles a fost capturat cel mai cautat terorist din Europa, Salah Abdeslam, care are legatura cu gruparea terorista ISIS. Se presupune ca pregatea atacurile de marti… (M.I.)

 

Leave a Reply