ANTI-GODINA! Un politist din Timisoara spune ca a ajuns “ditamai ajentu’saf” avand ca studii doar… gradinita! Campania de reabilitare a imaginii agentului de circulatie, sabotata chiar din interior

salajan

Campanie de reabilitare a imaginii agentului de circulatie declansata de Marian Godina, de la Inspectoratul de Politie Judetean Brasov, care a si scris o carte cu intamplari hazlii din trafic, pare sa fie sabotata chiar din interiorul sistemului de catre unii politisti din tara, invidiosi, probabil, pe sustinerea institutionala de care beneficiaza brasoveanul.


Un exemplu elocvent in acest sens, luat la intamplare de pe facebook, desigur, este si cazul agentului sef Doru Salajan, de la Sectia 5 Politie Timisoara – cunoscut la nivelul conducerii Politiei Timis pentru aplicarea unor proceduri politienesti aflate la limita legii -, care efectiv isi persifleaza statutul de agent de politie.

Ignorandu-si obligatia de rezerva specifica functionarilor publici cu statut special, agentul Salajan se descrie pe facebook ca fiind “ditamai ajentu’saf la Politia Romana”, avand ca studii “gradinita cu program prelungit”.

Ce sa intelegm noi de aici? Ca Doru Salajan are un dezvoltat simt al umorului, gen Marian Godina, ca isi persifleaza statutul de politist sau ca vrea sa para atipic, cool, intr-o lume a uniformelor? Tinand cont ca, in ianuarie 2015, de la Sectia 5 Politie Timisoara au fost ridicati de mascati nu mai putin de 7 agenti suspectati de acte de coruptie, dintre care doi au si fost arestati, putem intelege excesul de umor al absolventului de gradinita ca fiind un soi de haz de necaz cazon.

Intrand in jocul de cuvinte al ditamai ajentului saf, putem specula urmatorul rationament: daca un absolvent de gradinita ajunge ditamai agentul sef in Politia Romana, atunci, cu siguranta, cei cu scoala generala pot pretinde cel putin un grad de inspector, iar despre inteleptii cu liceu, ce sa mai spunem, pot visa la stelele de comisar sau chestor.

salajan

Revenind la lucruri mai serioase, trebuie sa atragem atentia ca profesia de politist este una cu program prelungit, chiar non-stop, iar deviatiile de atitudine publica ale unor purtatori de uniforma pot bloca eforturile de reabilitare a imaginii “boacterului” ascuns in boscheti pentru a prinde vitezomani.

Si, ca sa accentuam faptul ca un politist nu poate aveam mai multe planuri comportamentale, cate vreme de modul sau de actiune depinde linistea si ordinea publica, redam si un banc cu schepsis cules tot de pe contul de facebook al agentului exotic de la Sectia 5 Politie. “Un tip, rupt de beat, iese dintr-un bar. Se duce in parcare si incepe sa pipaie masinile pe plafon. Un sofer il vede si-l intreaba: – Ce faci frate, ce cauti? Imi caut masina, zise betivul, clatinandu-se pe picioare! Pai si de ce le pipai pe plafon, ce nu sunt toate la fel? – Nu! A mea are girofar…”. (G.I.)

8 thoughts on “ANTI-GODINA! Un politist din Timisoara spune ca a ajuns “ditamai ajentu’saf” avand ca studii doar… gradinita! Campania de reabilitare a imaginii agentului de circulatie, sabotata chiar din interior

  1. simtul umorului nu trebuie blamat, desi in structuri de autoritate publica ar fi nevoie de mai multa seriozitate

  2. Asta e de film. Pai cum sa spuna public asa ceva si sa lucreze ofiter in politie? Trebuie urgent DEMIS. Un politist trebuie sa fie intreg la minte si moral un om de incredere. Pai la asa vorbe trebuie urgent dus la medic. Nu mai poate sa ne reprezinte in uniforma. Trebuie dat afara si dat in tribunal ca daifaimeaza uniforma si statutul politistilor. Un infractor ordinar

  3. pretene, baiatul asta bea ca un adult, poate asta i-a invatat doamna la gradinita! a plecat de la baile calacea cu masina, desi a baut beri. cat l-am vazut eu, nu pot sa zic. Nu cred ca se gandea ca-l opreste cineva. E plin de el si se lauda ca-i tine spatele unul jurca

  4. Fata mea,eu cred ca tu vorbești de altcineva….pe lângă faptul ca nu bea ,ce crezi tu drago…e total împotriva condusului influențat de nea’ Bachus….nu pot sa cred cat de ușor se denigrează un om fără al cunoaște! !!Urat,foarte urat,dar mă rog ,din păcate astia suntem noi romanii judecam ușor și nu putem face nani de grija altora!!Cine il cunoaște pe Doru știe ce fel de om e ….adică extraordinar…restul “e” povesti cu zâne! !

Leave a Reply