BREAKING NEWS! Parchetul Militar din Timisoara a preluat dosarul politistilor si jandarmilor acuzati ca au batut si bagat in spital doi tineri    O familie din Satu Mare - sot, sotie si soacra - a fost ucisa in propria casa; barbatul dadea bani cu camata si se presupune ca ucigasul ar fi un debitor    Un student de la Agronomie, batut de un coleg de camin cu un box metalic    Sistemul de trafic management implementat pe strazile Timisoarei, la un pas de colaps, dupa ce CL nu a aprobat bugetul pentru mentenanta    Un student din Maroc a simulat un accident pe o trecere de pietoni din Timisoara pentru a face rost de bani sa plece acasa    Cel putin 155 de morti si 120 de raniti intr-un atac terorist cu bomba la o moschee din Peninsula Sinai, in Egipt

ORGOLII PROFESIONALE! Disputa dintre un judecator si un avocat a ajuns in atentia Inspectiei Judiciare! VEZI cine a reclamat ca a fost dat jos de pe podiumul avocatului, in timpul unei pledoarii

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

flavia_maier

Un incident aparent minor care a avut loc, la sfarsitul anului trecut, in timpul unei sedinte de judecata a ajuns in atentia Inspectiei Judiciare din cadrul CSM, dupa ce o avocata a reclamat faptul ca, in timpul unei pledoarii, a fost intrerupta brusc si evacuata pe un ton autoritar de pe podiumul destinat avocatului.

Atitudinea magistratului a fost considerata una extrem de ofensatoare, motiv pentru care avocata Flavia Maier, care este si consilier in cadrul Baroului Cluj, a sesizat conducerea baroului asupra atitudinii judecatoarei Iarina Prelipceanu, de la Tribunalul Cluj, si a cerut sa i se apere onoarea profesionala.

Martorii care au asistat la scena au confirmat faptul ca, in timpul unei sedinte de judecata, judecatoarea Iarina Prelipceanu i-a cerut avocatei Flavia Maier, pe un ton imperios, sa coboare de pe podiumul pentru avocati, intrucat nu are ce cauta acolo cata vreme adversarul sau sta mai jos, pe parchetul salii.

In replica la acest incident, Baroul Cluj a emis doua hotarari: una prin care a sesizat Inspectia Judiciara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii si alta prin care a constatat ca atitudinea judecatoarei a fost total nepotrivita fata de colega lor. Hotararea din urma a fost atacata in instanta de Contencios-administrativ de catre judecatoarea in cauza, care a cerut anularea ei intrucat o pune intr-o lumina proasta in fata tuturor avocatilor.

Recent, Tribunalul Botosani a respins ca inadmisibila actiunea judecatoarei Iarina Prelipceanu, fost magistrat la Sectia Contencios Administrativ si Fiscal a Tribunalului Cluj, intre timp avansata la Curtea de Apel Cluj.

”Respinge exceptiile lipsei calitatii procesuale active si lipsei calitatii procesuale pasive. Admite exceptia inadmisibilitatii actiunii si in consecinta respinge actiunea, ca inadmisibila. Respinge ca nefondate cererile privind cheltuielile de judecata. Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare”, au decis judecatorii moldoveni.

In paralel, Inspectia Judiciara din cadrul CSM a clasat sesizarea Baroului Cluj, considerand ca atitudinea judecatoarei nu constituie o abatere disciplinara. Baroul Cluj a atacat clasarea la Curtea de Apel Bucuresti, ca si in cazul unei alte judecatoare de la Judecatoria Cluj-Napoca, Oana Daradics, care a fost absolvita de orice vina de catre Inspectia Judiciara dupa ce a evacuat un avocat din sala de judecata.

In acel caz, instanta a admis contestatia si a trimis dosarul inapoi la CSM pentru continuarea procedurii disciplinare, decizie care poate fi luata si in dosarul Iarinei Prelipceanu. Reamintim ca o hotarare a CSM-ului din decembrie 2015, cu privire la amenajarea salilor de judecata, prevede o  diferenta de 20 cm intre podiumul procurorului si cel al avocatului, iar primul este la acelasi nivel cu judecatorul. (Vlad Enciu)

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: