BREAKING NEWS! Infiintarea Administratiei Navigabile a Canalului Bega, institutie obligatorie pentru circulatia vaporaselor, va fi aprobata in sedinta de Guvern de saptamana viitoare, spune ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes     Politistii au descoperit ca arma cu care s-a impuscat in cap preotul din Hasmas a fost furata, in vara anului trecut, de la consulul onorific al Italiei la Arad    Curtea de Apel Bucuresti a respins propunerea DNA de arestare preventiva a judecatoarei Elena Burlan-Puscas, de la Tribunalul Bucuresti, acuzata ca a luat mita suma de 50.000 de euro     O femeie de 51 de ani din Timis este cercetata penal, dupa ce a fost prinsa la Vama Jimbolia ca s-a legitimat cu o carte de identitate falsa    Mai multe organizatii PSD din teritoriu, printre care si cea din Arad, au sarit in apararea premierului Viorica Dancila, dupa plangerea penala a lui Ludovic Orban    Liviu Dragnea vorbeste despre suspendarea presedintelui Klaus Iohannis, ca replica la plangerea penala in care premierul PSD este acuzat de inalta tradare: Nu vom sta cu mainile in san

ORGOLII PROFESIONALE! Disputa dintre un judecator si un avocat a ajuns in atentia Inspectiei Judiciare! VEZI cine a reclamat ca a fost dat jos de pe podiumul avocatului, in timpul unei pledoarii

flavia_maier

Un incident aparent minor care a avut loc, la sfarsitul anului trecut, in timpul unei sedinte de judecata a ajuns in atentia Inspectiei Judiciare din cadrul CSM, dupa ce o avocata a reclamat faptul ca, in timpul unei pledoarii, a fost intrerupta brusc si evacuata pe un ton autoritar de pe podiumul destinat avocatului.

Atitudinea magistratului a fost considerata una extrem de ofensatoare, motiv pentru care avocata Flavia Maier, care este si consilier in cadrul Baroului Cluj, a sesizat conducerea baroului asupra atitudinii judecatoarei Iarina Prelipceanu, de la Tribunalul Cluj, si a cerut sa i se apere onoarea profesionala.

Martorii care au asistat la scena au confirmat faptul ca, in timpul unei sedinte de judecata, judecatoarea Iarina Prelipceanu i-a cerut avocatei Flavia Maier, pe un ton imperios, sa coboare de pe podiumul pentru avocati, intrucat nu are ce cauta acolo cata vreme adversarul sau sta mai jos, pe parchetul salii.

In replica la acest incident, Baroul Cluj a emis doua hotarari: una prin care a sesizat Inspectia Judiciara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii si alta prin care a constatat ca atitudinea judecatoarei a fost total nepotrivita fata de colega lor. Hotararea din urma a fost atacata in instanta de Contencios-administrativ de catre judecatoarea in cauza, care a cerut anularea ei intrucat o pune intr-o lumina proasta in fata tuturor avocatilor.

Recent, Tribunalul Botosani a respins ca inadmisibila actiunea judecatoarei Iarina Prelipceanu, fost magistrat la Sectia Contencios Administrativ si Fiscal a Tribunalului Cluj, intre timp avansata la Curtea de Apel Cluj.

”Respinge exceptiile lipsei calitatii procesuale active si lipsei calitatii procesuale pasive. Admite exceptia inadmisibilitatii actiunii si in consecinta respinge actiunea, ca inadmisibila. Respinge ca nefondate cererile privind cheltuielile de judecata. Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare”, au decis judecatorii moldoveni.

In paralel, Inspectia Judiciara din cadrul CSM a clasat sesizarea Baroului Cluj, considerand ca atitudinea judecatoarei nu constituie o abatere disciplinara. Baroul Cluj a atacat clasarea la Curtea de Apel Bucuresti, ca si in cazul unei alte judecatoare de la Judecatoria Cluj-Napoca, Oana Daradics, care a fost absolvita de orice vina de catre Inspectia Judiciara dupa ce a evacuat un avocat din sala de judecata.

In acel caz, instanta a admis contestatia si a trimis dosarul inapoi la CSM pentru continuarea procedurii disciplinare, decizie care poate fi luata si in dosarul Iarinei Prelipceanu. Reamintim ca o hotarare a CSM-ului din decembrie 2015, cu privire la amenajarea salilor de judecata, prevede o  diferenta de 20 cm intre podiumul procurorului si cel al avocatului, iar primul este la acelasi nivel cu judecatorul. (Vlad Enciu)

 

 

 

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: