EXPLOZIV! Cu cat au fost mituiti ofiterii din Politia Timis de catre liderul tiganilor din Lugoj? Bastanul Bot Iulian a dezvaluit ca „rezolvarea” dosarului de evaziune fiscala l-ar fi costat circa 100.000 de euro

canavea1

Procurorii DNA Timisoara incearca sa stabileasca dimensiunea spagii in Dosarul Viscol, adica valoarea mitei decontate de liderul tiganilor din Lugoj catre ofiterii de politie care s-au ocupat de dosarul sau, in conditiile in care sumele identificate pana in prezent reprezinta doar o treime din banii reclamati de bastanul Iulian Bot.


Din declaratiile aflate la dosarul instrumentat de sefa DNA Timisoara, Lavinia Macovei, rezulta ca tiganul Viscol ar fi dat membrilor grupului infractional suma totala de 30.000 euro, din care 7.000 euro lui Muntean Petru Sorin, fostul sef al Inspectoratului de Politie Judetean Timis, arestat preventiv, 7.000 euro lui Pavel Dumitru, fostul sef al Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, aflat in arest la domiciliu, 7.000 euro lui Bilc Marin, avocatul bastanului, aflat sub control judiciar, 2.000 euro la un expert contabil neidentificat pana in prezent si 1.000 euro la un traducator.

Aceste sume sume de bani au fost remise anterior lunii mai 2015. Ulterior, Viscol a mai „cotizat” cu 4.000 euro la Pavel Dumitru, (banii fiind incasati prin intermediul unei tinere din Lugoj, Bianca Severea, martora in dosar), cu 1.500 euro la comisarul sef Canavea Cosmin Florin, denuntator in dosar, care la acea data colabora, deja, cu procurorii DNA, si 500 euro lui Bilc Marin.

De remarcat ca politistul care a denuntat coruptia din acest dosar, Canavea Cosmin Florin, a primit suma totala de 3.500 de euro, care, dupa fiecare incasare, au fost predati procurorilor. Desi pare incredibil, una dintre transele de 1.000 de euro i-a fost adusa de catre Iulian Bot chiar in biroul sau din sediul IPJ Timis. De altfel, ulterior, Canavea i-a raportat sefului sau Pavel Dumitru ca Bot Iulian a venit la politie, in  birou, si i-a dat 1.000 euro, totodata povestind ca era sa fie surprins in acel moment de sefa de birou, insa datorita prezentei sale de spirit a evitat acest lucru.

„Colaboratorul a aratat ca i s-a parut o „nebunie” ca Bot Iulian sa vina sa remita sume de bani in sediul politiei si ca l-a atentionat pe Muntean Sorin si pe Bilc Marin asupra acestui aspect. Pavel Dumitru i-a cerut colaboratorului sa fie atent si sa se  intalneasca eventual cu acesta intr-un loc mai sigur”, au mentionat procurorii in referatul prin care au cerut inasprirea masurilor preventive luate fata de inculpati.

In ciuda faptului ca membrii grupului infractional au recunoscut primirea a doar 30.000 de euro, bastanul Iulian Bot a marturisit procurorilor, dar a repetat si in fata instantei de judecata, ca solutia favorabila ce urma sa o obtina in dosarul de evaziune fiscala l-ar fi costat nu mai putin de 100.000 de euro.

„Colaboratorul a aratat ca Bot Iulian a afirmat ca l-a costat in total 100.000 de euro pentru a obtine solutia favorabila in dosarul cu evaziunea fiscala. Pavel Dumitru a fost extrem de surprins cand a auzit cuantumul sumei de 100.000 euro. Colaboratorul a spus si ca a primit 1.500 de euro de la Bot Iulian si ca urmeaza sa fie adus la nivelul celorlalti implicati, imprejurare in care Pavel Dumitru a replicat ca el stie ca s-ar fi platit in total maxim 20.000 de euro si ca 100.000 euro sunt prea multi bani”, se mai arata in dosar.

In ciuda rezervei avute asupra acestei sume, Pavel Dumitru i-a reprosat tiganului Viscol, la una dintre intalniri, ca a oferit sume mari de bani altor persoane din reteaua infractionala, mult mai mari decat cele care i-au revenit lui, aratand ca nu e corect ca unii sa fie cu „munca”, altii cu banii cash.

In dosarul ce trebuia „rezolvat” de catre politisti, alaturi de procuror, se ancheta tranzactionarea la negru a peste 170 de masini de lux (Mercedes Benz, Ferari, Camaz, Audi A8, Alfa Romeo) de catre doua firme din Lugoj, ambele controlate de Iulian Bot, in valoare de peste 15 milioane de lei, pentru care nu s-au platit taxe la stat. Expertizele au stabilit un prejudiciu de 800.000 de euro, insa grupul infractional pregatea solutia de clasare… (G.I.)

4 thoughts on “EXPLOZIV! Cu cat au fost mituiti ofiterii din Politia Timis de catre liderul tiganilor din Lugoj? Bastanul Bot Iulian a dezvaluit ca „rezolvarea” dosarului de evaziune fiscala l-ar fi costat circa 100.000 de euro

  1. Asta se poate intampla cand doar si un singur om corect ia atitudine in fata sistemului mafiot. Cum ar fi daca ar fi mult mai multi oameni corecti (care sunt destui) dar care sa ia si atitudine…nepasarea naste monstrii…bravo Cosmin!…si sa nu uitam ,, coruptii pe timp de pace vor fi tradatorii pe timp de razboi,,

  2. Florin sau Florina, pana la urma in articol se vorbeste despre infractiuni grave, iar fotografia prezinta un cuplu, eu sper sa fie doar o scapare, sau poate chiar ei sunt creierul ,,operatiunii” de delapidare. In caz contrar daca ati folosit o fotografie (chiar si publica) cu rea vointa este cel putin penal sau ……

Leave a Reply