AMENDA! Primarul-cantaret din Dudestii Noi, sanctionat contraventional de pompieri! Alin Nica este acuzat ca nu a anuntat ISU Banat despre izbucnirea unui incendiu in sala de consiliu local

alin_nica

O echipa de control a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Banat al Judetului Timis (ISU) a descins, vineri dimineata, la Primaria din comuna Dudestii Noi, pentru a verifica modul in care sunt respectate normele de aparare impotriva incendiilor.


Controlul pompierilor a fost declansat de informatia ca, in urma cu o saptamana, in noaptea de vineri spre sambata, in sala de consiliu local a izbucnit un incendiu, iar aceasta situatie nu a fost raportata la ISU Banat pentru luarea masurilor de urgenta impuse de situatie, expunand imobilul la o distrugere iminenta.

In aceste conditii, flacarile au cuprins interiorul salii si, in absenta interventiei pompierilor, au avariat serverul institutiei, dar si calculatorul pe care erau stocate documentele Consiliului Local Dudestii Noi. Paradoxal, angajatii Primariei au incercat sa musamalizeze acest incident, astfel ca niciunul dintre functionarii publici care lucreaza in administratia comunei nu a sunat la 112 pentru a cere ajutor. De asemenea, nimeni nu le-a dat de stire pompierilor sau politistilor nici macar printr-un apel direct la sursa.

Dupa cum spun surse din anturajul primarului, in lupta cu flacarile au fost aruncati membrii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Dudestii Noi, desi, conform procedurilor, voluntarii intervin pentru stingerea flacarilor pana la sosirea pompierilor militari, dupa anuntarea unui astfel de incident la dispeceratul ISU Banat.

„In data de 11.03.2016 Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „BANAT” al judetului Timis a executat un control tematic privind apararea impotriva incendiului si protectie civila la primaria comunei Dudestii Noi, pe Calea Becicherecului numarul 29. In urma controlului a fost aplicata sanctiunea contraventionala constand intr-o amenda in valoare de 1.000 lei conform art. 14 litera l) din Legea 307/2006 cu completarile si modificarile ulterioare, deoarece nu a fost informat Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta despre izbucnirea incendiului din data de 04.03.2016, iar raportul de interventie nu a fost transmis in termenul legal de trei zile”, declarat Bogdan Mutu, purtatorul de cuvant al ISU Banat. (M.I.)

sursa foto: libertatea.ro

 

2 thoughts on “AMENDA! Primarul-cantaret din Dudestii Noi, sanctionat contraventional de pompieri! Alin Nica este acuzat ca nu a anuntat ISU Banat despre izbucnirea unui incendiu in sala de consiliu local

  1. Acest idiot vrea sa ajunga presedinte la CJT? Pai pana atunci in aresteaza. Aline esti idiot? Tu cate schelete ai in dulap ajungi direct la popa sapca nu la cjt. Cu terenurile cum stai? Prietenii stiu de ce. Mai vorbim…

  2. Dosarele sunt in lucru. Unele la camera preliminara altele pe rol. Apoi cu ISU e penal sa nu anunți pompieri. Păcat

Leave a Reply