AVOCATI UMILITI! Un alt judecator a fost reclamat la CSM pentru atitudinea aroganta fata de avocati! “O astfel de conduita este de natura sa tensioneze pe viitor relatiile dintre judecatori si avocati!”, se avertizeaza in petitia avocatilor

Lucian-SauleanuUmilirea avocatilor in salile de judecata de catre unii magistrati aroganti se pare ca nu este o practica exclusiva in justitia timisoreana, ci se intalneste si in alte palate de justitie din tara.


La nici trei saptamani de la cercetarea disciplinara a unei judecatoare de la Judecatoria Timisoara, acuzata de lezarea demnitatii profesionale a avocatilor in sala de judecata, Inspectia Judiciara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii va trebui sa trimita o echipa de control si la Craiova, pentru a verifica plangerile avocatilor vizavi de practicile neortodoxe ale unei judecatoare de la Judecatoria Craiova.

Catalina Bran este acuzata ca i-a umilit pe avocati in instanta prin atitudinea ireverentioasa, tonul ridicat, solicitarea cu aparenta de sicanare a legitimatiilor de serviciu, desi acestia sunt cunoscuti de catre magistratul in cauza. Totodata, decanul Baroului Dolj, avocatul Lucian Bernd Sauleanu, o acuza pe judecatoarea Catalina Bran ca nu ar fi permis studierea la bara a unor dosare pentru avocati, in conditiile in care, desi anuntata ca incepand cu ora 10,30, sedinta a inceput la ora 12,30. In acest fel avocatii care aveau cauze la acest complet au fost pusi in imposibilitatea de a observa ultimele acte de procedura intocmite in dosarele pe care le sustineau.

“Conduita doamnei judecator a fost de natura sa aduca atingere prestigiului avocatilor prezenti, punandu-i in posturi umilitoare. Astfel, solicitarea legitimatiei acestora a fost facuta cu motivarea ca magistratul judecator nu are posibilitatea sa verifice calitatea de avocat prin accesarea din sala de judecata a site-ului UNBR, motivare care a creat in sedinta de judecata un disconfort profesional evident pentru avocatii aflati in acea situatie”, se mentioneaza in sesizarea Baroului Dolj adresata conducerii Tribunalului Dolj si Judecatoriei Craiova.

“Solicitam sa dispuneti masuri pentru ca asemenea incidente care lezeaza demnitatea profesiei de avocat sa nu mai aiba loc, o astfel de conduita fiind de natura sa tensioneze pe viitor relatiile dintre judecatori si avocati, privite ca si corpuri profesionale, dar si sedintele de judecata, cu consecinte asupra solemnitatii lor si bunei administrari a justitiei”, mai cer semnatarii petitiei. Reamintim ca la sfarsitul lunii februarie mai multi judecatori de la Judecatoria Timisoara au fost verificati de Inspectia Judiciara, dupa ce au fost reclamati ca au o atitudine sfidatoare fata de avocati. (G.I.)

Leave a Reply