BANI STERILI! Inventie “made in Timisoara” pentru sterilizarea bancnotelor si monedelor! Inventatorul Remi Radulescu spune ca inventia sa elimina bacteriile si microbii de pe bani

inventie2

Inventatorul timisorean Remi Radulescu, premiat cu aur la Geneva pentru un dispozitiv antiexplozie, a finalizat noua sa inventie, aparatul care sterilizeaza bancnotele si monedele.


“Zilele acestea am pus in functiune sistemul de sterilizare bancnote si monede, functioneaza foarte bine si sunt foarte multumit. Stim, din studii, ca pe bancnote se gasesc microbi, virusi si incerc prin sistemul pe care l-am pus in functiune si pe care l-am protejat la OSIM sa eliminam aceste microorganisme”, a declarat, luni, Remi Radulescu.

Potrivit inventatorului, macheta functionala este un sistem care foloseste radiatii ultraviolete cu emisie de ozon ce strabate materialul din care sunt confectionate bancnotele sau monedele si care reprezinta factorul de sterilizare care elimina agentii patogeni.

“Punerea pe piata a sistemului este mai complicata. Eu l-am conceput pentru implementarea lui in circuitul financiar si comercial, unde sunt casierii si case de bani”, a precizat Remi Radulescu.

Inventatorul a afirmat ca ideea i-a venit cu mai mult timp in urma, in timp ce numara salariile angajatilor de la firma pe care o conduce, activitate care i-a creat probleme specifice unei alergii.

“Sunt alergic, iar cand numaram salariile angajatilor mei simteam o mancarime. I-am intrebat pe casieri cum rezolva problema, pentru ca eu am mari probleme cu numaratul banilor, si mi-au aratat sticluta cu spirt, spunand ca nu exista un sistem de sterilizare. Aceste dispozitive sunt utile, pentru ca pe bancnotele de hartie si din plastic se spune ca sunt peste 100.000 de bacterii si microbi”, a detaliat Remi Radulescu.

Pana acum, inventatorul timisorean a realizat zece inventii functionale — sapte in domeniul tehnic si trei in domeniul sportiv, cu impact social si economic deosebit. (M.I.)

Leave a Reply