CONTROALE! Amenzi de peste 2 milioane de lei aplicate de inspectorii RAR in 2015! Peste 150 de societati cu activitati de ITP au ramas fara certificate de atestare a inspectorilor tehnici

RAR4

Inspectorii RAR au urmarit supravegherea eficienta a pietei de gen si garantarea unui nivel ridicat in siguranta circulatiei. Registrul Auto Roman, prin Departamentul Supraveghere Piata, a desfasurat, anul trecut, 5.772 de actiuni de control la operatorii economici de pe piata auto nationala.


Acestea s-au finalizat prin 4.359 de documente de control, intocmite la operatorii economici care desfasoara activitate comerciala de distributie de componente auto, la prestatorii de servicii de reparatii auto, modificari constructive, dezmembrari auto, la statiile ITP si atelierele de verificare si reparare tahografe si limitatoare de viteza, precum si la operatorii economici care monteaza, verifica si repara instalatii de alimentare cu GPL.

In urma controalelor s-au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare de 2.107.200 lei si 1.625 de sanctiuni complementare (opriri de la comercializare, suspendari de activitate).

Conform unui comunicat al RAR, actiunile au vizat urmatoarele:

– 213 controale desfasurate la operatorii economici care comercializeaza, monteaza sau repara instalatii GPL, in urma carora s-au dispus sanctiuni contraventionale in valoare de 61.000 lei.

– 955 de actiuni de control la operatorii economici care introduc si distribuie echipamente si componente auto. In urma acestor verificari au fost oprite de la comercializare componente auto necertificate / neconforme in valoare de 434.832 lei.

– actiunile de control desfasurate la 2.915 operatori economici care efectueaza activitati de reparatii, reglare si reconstructie a vehiculelor rutiere, precum si dezmembrari auto, s-au finalizat cu aplicarea de sanctiuni contraventionale in valoare de 1.513.000 lei

– au fost verificate 268 de societati care desfasoara activitati de inspectie tehnica periodica, in urma carora s-au dispus sanctiuni contraventionale in valoare de 307.000 lei si s-au anulat peste 150 de certificate de atestare a inspectorilor tehnici

– in urma controalelor desfasurate la operatorii economici care presteaza activitati de verificare a tahografelor si/sau limitatoarelor de viteza s-a dispus sanctionarea a 75 de societati, cu amenzi in valoare de 72.500 lei. Suplimentar s-a luat masura suspendarii activitatii acestora, pentru nerespectarea reglementarilor tehnice de efectuare a verificarilor tahografelor si limitatoarelor de viteza.

Ca urmare a activitatii intense de disciplinare a pietei de profil, desfasurate de inspectorii Departamentului de Supraveghere Piata, si ca o confirmare a eficientei actiunilor de control desfasurate de catre acestia, pe parcursul anului 2015 s-au inregistrat 1.972 de solicitari de autorizare, a activitatilor de reparatii auto. (M.I.)

 

Leave a Reply