DOSARUL VLASOV! Alina Gorghiu, audiata la Curtea de Apel Bucuresti, intr-un dosar de dare de mita! Copresedinta PNL trebuia sa promoveze un proiect de lege prin care Registrul Comertului sa fie preluat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei

gorghiu

Deputatul Alina Gorghiu, copresedintele PNL, a fost audiata, luni dimineata, la Curtea de Apel Bucuresti, in calitate de martor, in dosarul in care procurorii DNA l-au trimis in judecata pe Mihail Vlasov, avocat in Baroul Iasi, fost presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), pentru savarsirea infractiunii de dare de mita.


Vlasov a fost trimis in judecata in iunie 2015. Potrivit DNA, Mihail Vlasov, in calitate de presedinte al Colegiului de Conducere al CCIR, i-a solicitat unui membru al Parlamentului (deputat) sa ii sustina interesele prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat ‘Lege privind registratorii comerciali si activitatea de inregistrare in registrul comertului’.

“Solicitarea a fost formulata in contextul demersurilor inculpatului de a influenta adoptarea unui act normativ prin care Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) sa poata prelua Oficiului National al Registrului Comertului. Scopul determinant al acestui demers legislativ il reprezenta controlarea veniturilor obtinute din activitatea desfasurata de Registrul Comertului.

In schimbul sustinerii proiectului de lege, Vlasov i-a promis deputatului respectiv, la cererea acestuia, ca il va numi in functia de arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial International de pe langa CCIR”, se arata in comunicat.

DNA precizeaza ca deputatul respectiv era membru in Comisia juridica a Camerei Deputatilor, comisie permanenta competenta sa avizeze propunerile legislative inainte ca acestea sa fie supuse votului in plen.

“In baza intelegerii anterioare, Mihail Vlasov a pus pe ordinea de zi a sedintei din 6 martie 2013 a Colegiului de conducere al CCIR cererea deputatului de acordare a functiei de arbitru, a supus votului membrilor colegiului si a votat alaturi de acestia numirea deputatului respectiv in functia de arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa CCIR”, sustin procurorii.

In rechizitoriu se arata ca numirea in functia de arbitru se facea la propunerea presedintelui Colegiului de Conducere al CCIR, detinuta de Mihail Vlasov, in baza depunerii unui dosar ce cuprindea documente relevante si in urma adoptarii unei decizii de catre Colegiu, acesta avand o mare influenta asupra celorlalti membri, care aprobau propunerile presedintelui fara a solicita lamuriri sau a formula obiectii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucuresti.

Mihail Vlasov a mai fost trimis in judecata intr-un dosar penal, in legatura cu exercitarea functiei de presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei. (V.E.)

Sursa foto: cotidianul.ro

 

 

 

Leave a Reply