FLAGRANT! Un candidat la obtinerea permisului auto a oferit 100 de euro pentru a promova proba practica! S-a ales cu dosar penal, intrucat intermediarul spagii era politist sub acoperire

examen-auto

Procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis au dispus la data de 19.02.2016, prin rechizitoriu trimiterea in judecata a inculpatului Radi Petru, sub aspectul savarsirii infractiunii de dare de mita.


Probele administrate in cauza in cursul urmaririi penale au relevat prinderea in flagrant a elevului. “In data de 02.02.2016, in jurul orei 12, cu ocazia sustinerii examenului in vederea obtinerii permisului de conducere, proba practica, inculpatul i-a oferit martorului denuntator S.A.N., agent de politie in cadrul SPCRPCIV Timis, suma de 100 de euro, pentru a-l promova la examenul auto”.

Dosarul a fost trimis spre competenta solutionare Tribunalului Timis.

“Facem precizarea ca trimiterea in judecata este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, precizeaza prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, dr. Vasile Bac. (Vlad Enciu)

Leave a Reply