BREAKING NEWS! Un maior din cadrul SRI Arad, arestat preventiv intr-un dosar de trafic de droguri instrumentat de procurorii DIICOT    Directorul Politiei Locale Timisoara, Dorel Cojan, care cumuleaza salariul de functionar public cu pensia MAI, a avut anul trecut venituri de aproape 150.000 de lei     Tribunalul Timis a emis un mandat de arestare pe 30 de zile pentru Vajna Franz, acuzat de loviri sau vatamari cauzatoare de moarte    Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara au decis cercetarea in libertate a lui Fercovici Ciprian, acuzat de comiterea a doua fapte de violare de domiciliu    Pasagerul cu numarul 1.000.000, primit cu sampanie pe Aeroportul International Timisoara    Atentate teroriste soldate cu morti si raniti in Spania, Rusia, Finlanda si Australia, agresorii folosind masini sau arme albe

POLICEMAN TEST! 16 posturi de ofiter de la Politia Timis, ocupate de agenti cu studii superioare! Trecerea in corpul ofiterilor s-a facut in urma recrutarii din sursa interna facuta de Ministerul Afacerilor Interne

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

politia-timis

Toate posturile de ofiter scoase la concurs de Inspectoratul de Politie Judetean Timis au fost ocupate in urma concursului organizat, sambata, 19 martie, la Universitatea de Vest din Timisoara, ca etapa finala a procedurii de trecere in corpul ofiterilor a agentilor de politie, maistrilor militari si subofiterilor.

Este vorba despre 16 posturi de ofiter, pentru care s-au batut peste 300 de agenti de politie cu studii superioare veniti din toata tara.

“Supravegherea candidatilor a fost foarte stricta si cred ca toti cei 16 noi colegi ofiteri au trecut testul grila pe bune. Nu cred ca cineva ar fi fost nebun sa-si riste libertatea pentru a da o mana de ajutor vreunui candidat cu pile. Daca toate concursurile din tara asta s-ar organiza intr-o asemenea maniera, cred ca nu s-ar mai pune la indoiala valoarea elitelor din orice profesie”, spune unul dintre membrii comisiei de organizare a concursului.

Nici macar faptul ca trei dintre candidatii care au devenit ofiteri la Ordine Publica sunt din Mehedinti, judetul de bastina al inspectorului sef Ioan Mirescu, nu a ridicat vreun semn de intrebare asupra corectitudinii concursului, tocmai datorita masurilor extreme de monitorizare si supraveghere tehnica.

Conform unui comunicat de presa emis, duminica, de Ministerul Afacerilor Interne, “pentru cele 1.000 de locuri scoase la concurs, au promovat pana in prezent 825 dintre candidati (675 la nivelul Politiei Romane si 150 la nivelul celorlalte structuri ale MAI). La aceste concursuri s-a inscris un numar de peste 9.200 de candidati – agenti de politie, maistri militari si  subofiteri, absolventi de studii superioare care indeplinesc conditiile legale. Cea mai mare concurenta s-a inregistrat la Inspectoratul General al Politiei Romane, cu o medie de peste 11 candidati/loc, pentru ocuparea celor 720 de posturi aprobate pentru incadrare”. Potrivit acestora, “concursurile au fost desfasurate in conditii de maxima transparenta, obiectivitate si corectitudine, comisiile de concurs fiind constituite la nivelul inspectoratelor generale”.

Astfel, au fost elaborate tematici si bibliografii unice pentru functii similare, iar subiectele au fost elaborate in conditii de confidentialitate si transmise simultan prin retele criptate. A fost asigurata monitorizarea si supravegherea video a concursurilor, iar lucrarile au fost corectate pe loc, in fata candidatilor. Posturile ramase neocupate vor fi scoase la concurs intr-o etapa viitoare, dupa finalizarea contestatiilor si incadrarea pe post a celor admisi.

Aceste concursuri reprezinta o prima etapa a Planului de Masuri pentru reducerea deficitului de personal din MAI, aprobat de catre ministrul afacerilor interne, Petre Toba, in conditiile in care, la nivelul institutiei exista un deficit de peste 12.000 de posturi necesar a fi incadrate in vederea indeplinirii in conditii optime a misiunilor incredintate.

Numai de la inceputul acestui an, la nivelul MAI au fost inregistrate peste 3.000 de incetari ale raporturilor de munca prin pensionare, iar peste 2.800 de angajati sunt suspendati sau detasati la alte institutii. (G.I.)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: