DECLARATIE SOC! “Din Romania au iesit 35 de miliarde de euro, incarcati in camioane, care au luat drumul Elvetiei!”, spune ministrul Agriculturii despre ultimul cincinal din mandatul Basescu

irimescu-achim

Ministrul agriculturii Achim Irimescu spune, intr-un interviu pentru Ziarul Financiar, ca prezenta sa la minister deranjeaza pentru ca este o persoana care nu ia ciubuc: „Eu sunt omul care nu ia ciubuc, si nu da ciubuc! Si asta deranjeaza!”.


Potrivit Ziarului Financiar, el mai spune ca, i s-a povestit ca, in ultimii cinci ani de mandat ai lui Traian Basescu, din Romania au iesit 35 de miliarde de euro, incarcati in camioane care au luat drumul Elvetiei.

Iata transcrierea dialogului reporter ZF – ministrul Achim Irimescu:

Achim Irimescu: Coruptia este peste tot, dar ma rog, scurt si incheiem, diferenta intre coruptia de la noi si coruptia din Vest, asta imi explicau mie cei din Vest: acolo este… e umana, adica cei mai multi bani se fac cu statul, toate hotiile mari se fac cu statul, cu bani de la buget, peste tot.

Cand stainii fac o afacere cu statul si castiga, sa zicem, un milion de euro, banii aia nu-i duc intr-o tara straina, sa-mi iau casa sau sa-i pun in cont, ci ii pastrez in Belgia si fac o afacere, o firma, o fabricuta, si dau si la amaratul ala sa manance o paine.

Voi scoateti banii din tara, si – imi spunea el – s-au scos in ultimii 5 ani de guvernare, de pe vremea lui Basescu – ca asa era atunci, nu ca ar fi altii mai procopsiti ca altii. Nu! Toti sunt romani, toate partidele, sa fim clari.

S-au scos 35 de miliarde (de euro) din Romania, imi supuneau baietii, confidential; din Romania, cu camionul, s-au dus in Elvetia. Sunteti atat de tampiti, banii aia produceau pentru noi, in loc sa produca pentru Elvetia. Stiti ca acum, in Elvetia, daca pui bani trebuie sa dai tu comision, nu iti dau ei. (V.E.)

Leave a Reply