BREAKING NEWS! Marcajele de la intersectia Pasajului Jiul ar putea sa dispara, dupa ce primarul Nicolae Robu si-a dat seama ca este un invingator     Doi politisti au fost raniti, in Arges, dupa ce autospeciala a fost lovita de un sofer care nu a oprit la semnal    Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, si primarul din Tg. Jiu, Marcel Romanescu, au onorat cu prezenta Balul Gorjenilor din Timisoara    Datorita copy-paste, un complet de la Tribunalul Timis a motivat respingerea unui apel intr-un dosar de amenda pentru alcool la volan cu argumente dintr-un caz de amenda CNADR pentru rovigneta    Amenzi in valoare de peste 2,5 milioane de lei aplicate de politisti din toata tara, sambata, in urma actiunilor pentru prevenirea faptelor antisociale     Primaria Timisoara scoate la concurs 28 de locuri de munca, cu salarii ce pot ajunge si la 6.000 de lei

RECHIZITORIU! Parintele PRO TV, Adrian Sarbu, dar si alte persoane din conducerea companiei Mediafax Group, trimisi in judecata! Prejudiciul in acest dosar de evaziune fiscala, aproape 15 milioane de euro

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

adrian-sarbu-pro-tv

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a anuntat finalizarea anchetei si trimiterea in judecata a patronului companiei Mediafax Group, Adrian Sarbu, a fostului director al agentiei de stiri Mediafax, Orlando Nicoara, a Cosminei Noaghea, fosta sefa a Publimedia si a mai multor alte persoane, inclusiv din fosta conducere a grupului, cea mai frecventa acuzatie fiind cea de evaziune fiscala.

Trimiterea in judecata survine la mai bine de un an de cand a fost declansata urmarirea penala in cazul lui Adrian Sarbu. La inceputul lunii februarie 2015, proprietarul Mediafax Group a fost arestat preventiv, fiind plasat in arest la domiciliu cateva luni mai tarziu, iar apoi – eliberat si plasat sub control judiciar.

Potrivit procurorilor, in perioada 2006 – 2014, in cadrul societatilor din grupul Mediafax, detinute direct sau indirect de Sarbu Adrian, a fost utilizat un sistem de salarizare, ce presupunea plata drepturilor salariale partial in baza unui contract de munca, si partial in baza unui contract de cesiune de drepturi de autor, acesta constituind esafodajul unui mecanism de eludare a taxelor datorate bugetului de stat.

Procurorii afirma ca “prin intreaga activitate infractionala derulata de inculpatul Sarbu Adrian in nume individual dar si prin intermediul firmelor pe care le controla si, totodata, in contextul reciclarii unor sume de bani prin circuitele create, prejudiciul total cauzat bugetului consolidat al statului se cifreaza la valoarea de 61.588.159 lei, reprezentand cca. 14 milioane de euro.”

“Din probele administrate in cauza a rezultat ca administratorii, directorii generali si directorii financiari ai societatilor Publimedia International SA, Mediafax Group SA, Mediafax SA si Apropo Media SA, au actionat ca urmare a solicitarilor permanente ale inculpatului Sarbu Adrian, proprietar al acestor societati, de identificare a unor modalitati concrete de evitare a platii taxelor datorate statului, solicitari adresate in contextul in care ‘legea nescrisa’ a grupului a fost aceea de a nu se plati taxe”, sustine comunicatul PG.

De asemenea, Adrian Sirbu este acuzat ca in perioada 9.12.2009 – 23.06.2014,  a ascuns obtinerea, in calitate de persoana fizica, a unor venituri realizate in urma unor tranzactii cu grupul CME, sustragandu-se astfel de la indeplinirea obligatiilor fiscale, bugetul consolidat al statului fiind prejudiciat cu suma totala de 11.255.092 lei.

In vederea recuperarii prejudiciului produs prin savarsirea infractiunilor, in cauza s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri imobile apartinand: Sarbu Adrian, Nicoara Ilie Orlando, Petrovici Liana, Chis Gheorghe Dragos.

In cazul lui Sarbu Adrian, sechestrul a fost aplicat asupra unor imobile situate in Franta, identificarea acestora facandu-se cu sprijinul Oficiului National de Prevenire a Criminalitatii si Cooperare pentru Recuperarea Creantelor provenite din Infractiuni din cadrul Ministerului Justitiei.

Dosarul a fost trimis spre solutionare Curtii de Apel Bucuresti. (V.E.)

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someoneBuffer this pageShare on TumblrShare on Yummly

Leave a Reply

%d bloggers like this: