LOVITURA! Recuperatorii de creante din Romania, izgoniti din salile de judecata! Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit ca acestia nu au dreptul de a-si reprezenta clientii in instanta

justitie

Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit ca recuperatorii nu mai au dreptul sa mearga in instanta pentru a reprezenta institutiile pentru care lucreaza, fie ele banci, firme de leasing sau operatori de telefonie mobila, informeaza B1 TV.


Astfel, recuperatorii nu mai au baza legala pentru recuperarea creantelor, iar aceasta este o lovitura extrem de dura pentru recuperatorii de creante si pentru cei care vor sa apeleze la serviciile acestora.
”Era o decizie ce trebuia luata de mult timp, pentru ca s-a incalcat ani de zile Codul de Procedura Civila in ceea ce insemna reprezentarea conventionala a unei persoane juridice. Ce a stabilit ICCJ ieri este ca cererea de chemare in judecata si reprezentarea conventionala a unei persoane juridice, respectiv a unei societati bancare sau a unei firme de leasing sau orice alt creditor persoana juridica, nu se poate face prin mandatar persoana juridica.

O firma nu poate reprezenta o alta firma in instanta si nici chiar avocatul sau consilierul juridic al altei societati comerciale. Majoritatea – avem 170 de recupersatori de creante in Romania – reprezentau in instanta societati bancare, firme de leasing si asa mai departe. Lucru acesta este interzis de acum”,  a declarat avocatul Adrian Cuculis. (V.E.)

 

One thought on “LOVITURA! Recuperatorii de creante din Romania, izgoniti din salile de judecata! Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit ca acestia nu au dreptul de a-si reprezenta clientii in instanta

  1. Cam tarziu a venit aceasta decizie,dupa ce mii de oameni s-au sinucis sau au fost aruncati in strada,insa este o mare reparatie morala pentru debitori.Societatile de recuperare,niste camatari care preluau creantele de la banci cu 10% din valoarea creditului apoi cereau de la debitori de zece ori mai mult trebuiau blocate sa mai abuzeze in acest fel de niste amarati.

Leave a Reply