ALERTA! Amenzile de circulatie cresc cu aproape 20 la suta! Soferii vor scoate mai multi bani din buzunar datorita cresterii salariului minim, de la 1 mai

amenda

Majorarea este consecinta faptului ca amenzile sunt calculate in functie de salariul minim care ajunge la 1.250 lei.


Odata cu majorarea salariul minim pe economie incepand cu 1 mai 2016 se vor majora si amenzile de circulatie. Valoarea punctului amenda este calculata in functie de salariul minim, respectiv 10% din acesta, urmand sa ajunga la 125 lei, de la 105 lei in prezent.

Cresterea este de aproape 20 la suta. Majorarea amenzilor va afecta diferentiat soferii. In timp ce conducatorii auto cu venituri mici vor fi cat se poate de loviti, cei cu venituri ridicate nu vor simti la buzunar sumele platite in plus.

Tot din mai, pentru nepurtarea centurii de siguranta un sofer va da 375 de lei, fata de 315 lei in prezent. Cei care urca la volan bauti vor ajunge sa plateasca echivalentul a doua salarii minime pe economie: 2.500 de lei, dintr-un foc.

De la inceputul lui 2013 si pana in mai 2016, valoarea unui punct-amenda aproape s-a dublat, de la 75 de lei la 125 de lei. (M.I.)

 

Leave a Reply