CALAUZA DUPA GRATII! Cetateanul sarb care a calauzit un grup de migranti din Siria si Irak sa intre fraudulos in Romania, arestat preventiv! Fiecare migrant a platit cate 1.000 de euro

imigranti

Dosarul migrantilor care au fost prinsi, joi noapte, in zona de frontiera Cruceni, a ajuns pe rolul Tribunalului Timis, dupa ce procurorii au propus instantei de judecata arestarea preventiva a cetateanului sarb care i-a transportat si calauzit sa intre fraudulos in Romania.


Astfel, judecatorul de drepturi si libertati a decis arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Vasic Borivoje, acuzat de savarsirea infractiunii de trafic de migranti. In fapt, s-a retinut ca acesta a transportat si calauzit un numar de opt persoane, in schimbul sumei de 1.000 de euro, in scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a Romaniei.

Reamintim ca, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Cruceni au observat, joi noapte, cu ajutorul sistemului de supraveghere pe timp de noapte, noua persoane care se deplasau pe jos, pe camp, dinspre frontiera spre interiorul tarii.

Imediat, patrulele au intervenit si retinut persoanele in cauza, la aproximativ 200 de metri interior fata de teritoriul statului vecin, acestea fiind conduse la sediul sectorului de frontiera, pentru cercetari.

In urma verificarilor s-a stabilit ca grupul de migranti era format din opt persoane de sex masculin si o persoanade sex feminin, avand varste cuprinse intre 19 si 73 de ani. Acestia proveneau din Sri Lanka, Irak, Siria si Serbia si nu aveau documente asupra lor.

In urma cercetarilor s-a stabilit sarbul avea rolul sa calauzeasca migrantii catre Germania, in schimbul sumei de cate 1.000 de euro. (M.I.)

 

Leave a Reply