DESCINDERI! Contrabandisti de tigari din Timisoara, ridicati de mascati! Politistii si jandarmii au inconjurat Piata Iosefin pentru a-i prinde pe traficantii de tigari

tigari_impact

Politisti din cadrul Politiei Municipiului Timisoara – Sectia 3 Politie si din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timis – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Gruparii Mobile Glad Voievod, si al altor lucratori de politie din cadrul Politiei Municipiului Timisoara, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Timişoara, au efectuat in cursul zilei de 08.04.2016 sapte perchezitii la locuintele suspectilor Gyenge Ladislau, Gavrila Stoica Mugurel-Gheorghe, Bate Ciprian-Gheorghe, Novacovici Marcel, Draghici Ion-Adrian, Stoica Marius-Adrian, Bulgaru Ilie-Marius, Zlataru Calin, Carneci Stefan-Ciprian, Solomon Petre, Somolan Cristian, Chiriac Somna si Criste Ioana Mihaela.


In urma activitatilor desfasurate au fost descoperite si ridicate 4.060 pachete de tigari. Valoarea estimata a prejudiciului este de 11.000 euro.

Dosarul aflat pe rolul Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara in care s-au efectuat perchezitiile are ca obiect savarsirea de catre suspectii Gyenge Ladislau, Gavrila Stoica Mugurel-Gheorghe, Bate Ciprian-Gheorghe, Novacovici Marcel, Draghici Ion-Adrian, Stoica Marius-Adrian, Bulgaru Ilie-Marius, Zlataru Calin, Carneci Stefan-Ciprian, Solomon Petre, Somolan Cristian, Chiriac Somna si Criste Ioana Mihaela, a infractiunii de „Contrabanda”, in varianta asimilata, in modalitatea normativa a detinerii si a vanzarii, savarsita de doua sau mai multe persoane impreuna, Suspectii au fost condusi la sediul Politiei Municipiului Timisoara – Sectia 3 Politie in vederea audierilor.

Din probatoriul administrat in cauza pana la acest moment s-au stabilit urmatoarele:

Incepand cu luna decembrie 2015 si , in mod constant, suspecţii Gyenge Ladislau, Gavrila Stoica Mugurel-Gheorghe, Bate Ciprian-Gheorghe, Novacovici Marcel, Draghici Ion-Adrian, Stoica Marius-Adrian, Bulgaru Ilie-Marius, Zlataru Calin, Carneci Stefan-Ciprian, Solomon Petre, Somolan Cristian, Chiriac Somna si Criste Ioana Mihaela au desfaşurat activitaţi ilicite constand in primirea, depozitarea şi comercializarea de ţigarete provenind din contrabanda.

Intreaga activitate infracţionala a suspecţilor s-a desfaşurat in general, in apropierea Pieţei Iosefin din Timisoara, unde in mod concentrat şi constant, indiferent de perioada orara a unei zile, susnumitii au intreprins activitaţi de racolare de clienţi şi comercializare catre aceştia, a unor cantitaţi mai mari sau mai mici de ţigari provenite din contrabanda, in funcţie de necesitaţile acestora.

Cercetarile continua in vederea lamuririi tuturor imprejurarilor cauzei şi stabilirii raspunderii penale.

Precizam ca efectuarea perchezitiilor reprezinta o activitate care nu poate in nici o situaţie sa infranga principiul prezumţiei de nevinovaţie. (V.E.)

 

Leave a Reply