EXPLOZIV! Ludovic Orban, scos din cursa pentru Primaria Geneala a Capitalei de catre procurorii DNA! Candidatul PNL, pus sub control judiciar, intr-un dosar in care a cerut unui om de afaceri 50.000 de euro

PNL - CONFERINTA
Procurorii au pus in miscare actiunea penala si au dispus luarea masurii controlului judiciar, pentru o perioada de 60 de zile fata de inculpatul Ludovic Orban, pentru savarsirea infractiunii de folosire a influentei in scopul obtinerii unor foloase necuvenite, informeaza un comunicat DNA.
Conform referatului procurorilor DNA, Orban ar fi solicitat bani de la un om de afaceri pentru a-si promova imaginea la TV.”Din ordonanta de dispunere a controlului judiciar intocmita de procurori a rezultat ca exista date si probe potrivit carora:La data de 1 martie 2016, Orban Ludovic, prim-vicepresedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care il cunostea, solicitandu-i sprijin financiar pentru campania electorala pentru alegerile locale din vara anului 2016, in care Orban Ludovic candideaza la functia de primar al municipiului Bucuresti. 


Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi intrevederi, Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro in numerar, cu precizarea ca va trebui sa remita banii unor persoane pe care le-a mentionat, cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune, pentru a fi promovata imaginea candidatului. 

Orban Ludovic a precizat ca are nevoie de suma solicitata in aproximativ una – doua saptamani.

Omul de afaceri a acceptat sa efectueze plata sumei de 50.000 euro in considerarea functiei de conducere pe care Orban Ludovic o detine in cadrul unui partid si a potentialului de interventie al acestuia in domenii de interes in afacerile controlate de acest om de afaceri.” (M.I.)

 

Leave a Reply