RECUZARE! Comisarul sef Gheorghe Jurca a recuzat judecatorul care solutioneaza plangerea sa impotriva presei! Se incearca tergiversarea prezentei in instanta a sefului Politiei Timis, in calitate de martor

DCF 1.0

Dupa cateva termene de judecata in dosarul in care comisarul sef Gheorghe Jurca, de la Politia Timis, cere instantei obligarea unui jurnalist la plata unor despagubiri fabuloase, ca urmare a publicarii unui articol pretins defaimator, strategia adoptata de politist s-a schimbat brusc.


Chiar in ziua in care era programata confruntarea dinte reclamant si jurnalist, in cadrul unui interogatoriu cu intrebari incrucisate, avocatul lui Gheorghe Jurca a anuntat recuzarea completului de judecata, sub pretextul existentei unei relatii profesionale intre sotul judecatoarei care solutioneaza cauza si asistenta avocatului apararii.

In aceste conditii, pana la solutionarea cererii de recuzare, dezbaterile in dosar au fost amanate. Surprinzator, cerere de recuzare vine pe fondul unei decizii importante a instantei de judecata, contestate de catre reclamant, care, la termenul trecut, a admis cererea apararii de desecretizare a unor rapoarte interne ale Politiei Timis, dar si citarea la bara, in calitate de martor, a inspectorului sef Ioan Mirescu.

Perspectiva ca, prin cele doua mijloace de proba, sa se faca proba veritatii celor consemnate de presa, il nelinisteste pe reclamant, motiv pentru care a descoperit, subit, un pretext pentru actiunea de schimbare a judecatorului.

“Este un subterfugiu procedural prin care se incearca schimbarea judecatorului, in conditiile in care dezbaterile din dosar nu merg in directia dorita de reclamant. Nu stim cum va fi solutionata cererea de recuzare, in opinia noastra nu exista temei pentru trimiterea dosarului pe alt complet, insa, ce este cert, ca probele contestate – o data admise, vor fi administrate, daca se doreste aflarea adevarului”, ne-a declarat avocatul Florin Kovacs.

De remarcat ca acest proces, in care se neaga raporturile tensionate dintre doi ofiteri de Politie, a inceput sa suscite interesul presei locale. Astfel, la ultimul termen de judecata, probabil in semn de solidaritate, in sala si-a facut prezenta detinatorul unui blog specializat in promovarea actiunilor nocturne ale Politiei Rutiere, cu incatusari si filmari clandestine, care, la intrebarea judecatoarei ce-i viza identitatea, s-a prezentat ca fiind doar un simplu civil ce doreste sa asiste la o sedinta de judecata publica…

Reamintim ca acest dosar aflat pe rolul Judecatoriei Timisoara are la baza o actiune civila a comisarului sef Gheorghe Jurca, care s-a plans ca articolele de presa care au dezvaluit tensiunile din cadrul SICE si delegarile sale temporare pe alte functii i-au adus anumite prejudicii de imagine, pe care si le-a evaluat la nu mai putin de 100.000 de euro. (V.E.)

 

One thought on “RECUZARE! Comisarul sef Gheorghe Jurca a recuzat judecatorul care solutioneaza plangerea sa impotriva presei! Se incearca tergiversarea prezentei in instanta a sefului Politiei Timis, in calitate de martor

  1. Bine iti face. Ai scris numai prostii. Ti-as spune mai multe dar blochezi. Un las si un nesimtit.

Leave a Reply