DESPAGUBIRI! Sase familii de revolutionari din Timis vor fi despagubite cu cate 15.000 de euro! CEDO a admis plangerile a 45 de familii din Romania cu rude care au murit la Revolutie

cedo_3

Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a emis, marti, o noua decizie in cazul victimelor Revolutiei din decembrie 1989, prin care Statul roman trebuie sa plateasca 15.000 de euro despagubiri pentru 45 de familii ale celor care si-au pierdut vietile in Revolutie. Nu mai putin de 650.000 de euro.


In urma deciziei emise marti de CEDO, Statul roman se face vinovat de incalcarea procedurala a Articolului 2 din Conventia pentru Drepturile Omului. Decizia a fost adoptata cu sase voturi in favoarea acesteia si unul impotriva.

In urma deciziei, Statul roman este obligat la plata a 15.000 de euro pentru fiecare din cele 45 de familii care au depus plangere “intr-un interval de trei luni, de la data la care verdictul devine final in concordanta cu Articolul 2 al Conventiei pentru Drepturile Omului”, la care se adauga si taxele de judecata.

Printre cele 45 de familii care vor primi despagubiri se regasesc si sase familii din Timis, respectiv Daniel Mircia, Mihaela Emilia Mircia si Elena Jubea, din Timisoara, precum si Mircea Iosefa, Flueran Paul si Veronica Savin, din Sanandrei.

Pe 23 februarie, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a dat castig de cauza pentru 17 romani, rude ale celor care au murit in Revolutia din decembrie 1989.

Potrivit deciziei date de CEDO, fiecare dintre cei 17 romani care au facut plangere impotriva statului roman in dosarul Revolutiei vor primi cate 15.000 de euro plus taxele de judecata.

Reprezentantii Asociatiei “21 Decembrie 1989” spuneau atunci ca inca 200 de plangeri privind Revolutia isi asteptau rezolvarea la CEDO. (V.E.)

 

Leave a Reply