ARESTARI! 4 mandate de arestare preventiva in dosarul furtului de motorina de la Depoul de locomotive Timisoara! Alti patru inculpati, printre care si directorul depoului si adjuncta acestuia, in arest la domiciliu

gh. borza

Tribunalul Timis s-a pronuntat, aseara, asupra cererilor de arestare preventiva formulate de procurorii DIICOT in dosarului furtului de motorina de la Depoul de locomotive Timisoara.


Desi procurorul de caz a solicitat mandate de arestare pentru directorul depoului, Cristian Jigaria, adjuncta acestuia, Alina Apostol, gestionarul sef Gheorghe Borza, contabila sefa Florina Silaghi, liderul de sindicat Ioan Bolos, agentul de politie Nanu Ilarie, de la Politia Transporturi Feroviare, si Martin Liviu, administratorul SC M Livtrans SRL, cel care se ocupa de valorificarea motorinei furate, judecatorul de drepturi si libertati a decis emiterea de mandate de arestare doar in cazul a patru inculpati.

Este vorba despre liderul de sindicat Ionel Bolos, gestionarul sef Gheorghe Borza, contabila sefa Florina Silaghi, si administratorul SC M Livtrans SRL, Martin Liviu, care au fost trimisi dupa gratii pentru 30 de zile.

In schimb, directorul depoului, Cristian Jigaria, adjuncta acestuia, Alina Apostol, si agentul de la Politia TF, Nanu Ilarie, au fost plasati in arest la domiciliu pentru urmatoarele 30 de zile. Toti ceilalti inculpati au fost pusi sub control judiciar de catre procurori, avand interdictia de a parasi tara.

Dupa ce, in timpul dezbaterilor, liderul de sindicat Ionel Bolos s-a declarat nevinovat, la iesirea din sala de judecata a incercat sa explice ca este victima unui complot pus la cale de sindicalistii care au plecat din organizatia sa.

Reamintim ca, la perchezitii, in biroul gestionarul sef Gheorghe Borza, casierul retelei infractionale, s-au gasit 100.000 lei cash si valuta. De asemenea, din casele acestuia au mai fost ridicati 130.000 euro, 8.000 lire sterline si 3.000 de dolari. (G.I.)

 

Leave a Reply