DUPA GRATII! Bodyguarzii care au batut si umilit un ofiter de la DGA Timis, condamnati la inchisoare! Incidentul s-a petrecut in clubul de noapte al muzicianului Dino Manzotti, de la DJ Project

iures 1

Agentii de paza care au batut doi ofiteri de politie, in februarie 2013, in clubul de fite patronat de muzicianul Dino Manzotti, de la DJ Project, au fost condamnati la inchisoare cu executare, dar si la plata unor daune morale in valoare de 4.000 de euro. La fiecare politist batut, cate 2.000 de euro.


Judecatoria Timisoara a decis, vineri, condamnarea bodyguardului Radu Giura la 3 ani si 10 luni de inchisoare, din care se deduc aproape 2 ani de inchisoare executati deja, Pavel Giosu va sta dupa gratii 1 an, sase luni si 10 zile, din care se deduce perioada executata deja, din data de 14.01.2016 pana in prezent, in timp ce Pavel Rusandra va executa 1 an, noua luni si 10 zile de inchisoare.

Toti trei batausi au fost condamnati pentru purtare abuziva si lipsire de libertate in mod ilegal, dupa ce, in februarie 2013, i-au imobilizat extrem de violent, cu piciorul pe cap, pe Daniel Bulgaru, de la Biroul de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Timisoara, si pe Claudiu Iures, ofiter in cadrul Serviciului Judetean Timis al Directiei Generale Anticoruptie.

iures 2

 

“Eu am venit si l-am rugat pe agresor sa paraseasca clubul pentru a nu-i deranja pe ceilalti clienti. Mi-a raspuns violent, ca vrea o fata, ca e ziua lui si ca vrea sa petreaca, insa am insistat sa plece. Se parea ca a inteles, s-a indreptat catre iesire, insa in holul de la garderoba a inceput sa devina violent, mi-a tipat ca este politist si ca ma impusca! In acel moment, vazandu-l agitat si nestiind ce are de gand, am trecut la imobilizarea sa. Nu stiu ce consumase, dar avea o forta foarte mare, s-a tot miscat, motiv pentru care l-am pus la podea si l-am tinut fixat cu genunchiul timp de vreo 10 minute, pana a venit un echipaj de Politie pentru a-l lua. In toata altercatia, a intervenit si celalalt politist sa calmeze spiritele, i-am spus sa sune la 112, la Politie, si mi-a spus ca el este politist. Din acest motiv, colegii mei l-au imobilizat si pe cel de-al doilea si l-au predat echipajului de la Sectia 1”, ne-a declarat agentul de paza Radu Giura, la vremea respectiva.

Reamintim ca acest dosar a fost a fost repus pe rolul instantelor de judecata, in aprilie 2014, in perioada in care bodyguarzii isi executau pedepsele initiale, dupa ce judecatorii Curtii de Apel au cerut descontopirea pedepselor. (G.I.)

 

Leave a Reply